ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΟΚΠΑΠΑ- Νόμιμη η αποδοχή της δωρεάς και χωρίς καμία δέσμευση

«Όσοι θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι δικαίωμα τους να το κάνουν. Εμείς δε θα μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης με κανέναν. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο καθήκον μας. Στο τέλος όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος».

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του δήμου Ιωαννιτών Δημήτρης Πάνου σε σχέση με τις καταγγελίες για την αποδοχή δωρεάς 50.000 αμερικανικών δολαρίων από το Ίδρυμα Open Society Foundation.
Ο κ. Πάνου ξεκαθάρισε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και η αποδοχή της δωρεάς έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΚΠΑΠΑ. Διαβεβαίωσε, επίσης, πως μόλις τα χρήματα αυτά πιστωθούν στον λογαριασμό του ΟΚΠΑΠΑ, θα ακολουθήσουν αναμόρφωση προϋπολογισμού, αποδοχή και έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο, έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου και έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας.
Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες ανάγκες, που έχουν να κάνουν με τρόφιμα, φάρμακα, υπερωρίες προσωπικού, μέσα ατομικής προστασίας και μέσα μετακίνησης. «Δεν υπάρχει καμιά απολύτως δέσμευση για οτιδήποτε άλλο, όπως υπαινίχθησαν οι δημοτικές παρατάξεις με σχετικές τους ανακοινώσεις για το θέμα αυτό. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας για στήριξη όσων έχουν ανάγκη με την βοήθεια όλου του προσωπικού όλων των δομών του ΟΚΠΑΠΑ», υπογράμμισε ο κ. Πάνου.

«Όχι άλλες ελεημοσύνες», λέει η ΑΡΠΙ

Λανθασμένη πρακτική που μπορεί να επιφέρει πολύ άσχημα αποτελέσματα, χαρακτηρίζει η «Αριστερή Παρέμβαση Ιωαννίνων» την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μετουσιώσει σε πολιτική πρακτική το προσωπικό κύρος και τις γνωριμίες του δημάρχου, με αφορμή την υπόθεση της δωρεάς του ιδρύματος Σόρος στον ΟΚΠΑΠΑ, ενώ προσθέτει ότι τα 50.000 δολάρια είναι αστείο ποσό τόσο για τον συγκεκριμένο δισεκατομμυριούχο όσο και για τις ανάγκες της πανδημίας και του δήμου.
«Αντί λοιπόν να χτυπάτε πόρτες και να παίρνετε τηλέφωνα σε προσωπικές επαφές, ασκήστε πολιτική πίεση να πάρουν οι δήμοι αυτά που δικαιούνται και αυτά που έχουν ανάγκη. Όσο η κυβέρνηση και ο υπουργός Θεοδωρικάκος έκαναν τα πραξικοπήματά τους, η δημοτική αρχή απέφευγε να κάνει οποιαδήποτε κριτική, γιατί οι αλλαγές τη συμφέρανε. Τώρα, πήγε σε άλλο επίπεδο, αποφεύγοντας οποιαδήποτε διεκδικητική πράξη και καταφεύγοντας στα ψίχουλα των διαφόρων ιδρυμάτων», αναφέρει η ΑΡ.Π.Ι.

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Στόχος βανδαλισμού ο 5ος Βρεφονηπιακός Σταθμός