ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιτυχημένη η δοκιμαστική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης

Από τα γραφεία τους ή τις κατοικίες τους συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ιωαννιτών, στην πρώτη, εικονική συνεδρίαση, που είχε ως μοναδικό στόχο να δοκιμάσει τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία και στα συλλογικά όργανα του δήμου.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος βρισκόταν στο γραφείο του και συνομίλησε εξ αποστάσεως με τα υπόλοιπα μέλη, τους αιρετούς του δημοτικού συμβουλίου που συμμετέχουν, αλλά και με τον αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Λυκογιώργο, τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Φάνη Γεροδήμο και τα στελέχη του τμήματος Πληροφορικής. Η δοκιμή ήταν απόλυτα πετυχημένη με τον αντιδήμαρχο, τους συνεργάτες και το Τμήμα Πληροφορικής να εισπράττουν τα συγχαρητήρια όλων.
Για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί κανονική πλέον, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύγκληση της Επιτροπής, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για ζητήματα που εκκρεμούν.
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής σημείωσαν ότι οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για όλους και ως εκ τούτου πρέπει να δοκιμαστούν όλα τα σύγχρονα εργαλεία, που θα επιτρέψουν στα συλλογικά όργανα του δήμου να λαμβάνουν αποφάσεις.
«Αυτή η διαδικασία απαιτεί εξοικείωση από όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου. Θέλω να πιστεύω ότι ξεκινώντας από την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τα θέματα που υπάρχουν. Είναι η πρώτη φορά που δίνεται αυτή η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για τα συλλογικά όργανα των δήμων. Είναι ένα καλό εργαλείο», σημείωσε ο κ. Αρλέτος.
Υπάρχουν ακόμη τεχνικά ζητήματα προς επίλυση, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Λυκογιώργος, επισημαίνοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμοι όλοι για τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ενώ το ίδιο εργαλείο θα ενταχθεί και στις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό στις επόμενες 15 ημέρες.
Ωστόσο, η χρήση των νέων τεχνολογιών δεν αφορά μόνο τη δεδομένη δύσκολη συγκυρία, αλλά θα μπορεί να γίνεται και το επόμενο διάστημα, επιταχύνοντας τις διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, ακόμη και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, εφόσον υπάρξει η ανάλογη εξοικείωση από όλους. Αυτό εξάλλου προβλέπεται από τον «Κλεισθένη», ανεξαρτήτως των δεδομένων συνθηκών που κάνουν επιτακτική την χρήση των νέων μέσων, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας. «Οπότε είναι ένα καλό βήμα και μια καλή αφορμή προκειμένου να ενσωματώσουμε αυτά τα εργαλεία», σημείωσε.
Να αποτελέσει αυτό το βήμα την αρχή για την περαιτέρω εξέλιξη του δήμου στο τεχνολογικό επίπεδο ευχήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννενα» Θωμάς Γιωτίτσας, συγχαίροντας όσους υλοποίησαν την διαδικασία.
«Πράγματι είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, βεβαίως είναι γενικότερα πρωτόγνωρες οι καταστάσεις στη χώρα. Θα λειτουργήσουμε έτσι όσο χρειάζεται», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Βασίλης Κοσμάς, που έστειλε το μήνυμα «μένουμε σπίτι», ως διοικητικός υπάλληλος στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
«Πλέον ο δήμος κάνει ένα βήμα προόδου», σημείωσε από την πλευρά του και ο Στέφανος Μάντζιος από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών