ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Περιφερειακές υπηρεσίες με έμμισθους διοικητές

Σε περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μετατρέπονται οι 28 δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, που ήδη λειτουργούν στην ηπειρωτική χώρα, οι οποίες θα αποκτήσουν και έμμισθο διοικητή. Τρεις από αυτές είναι στην Ήπειρο: στον Κατσικά, στα Δολιανά και στη Φιλιππιάδα.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρού Σκυλακάκη, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει προκήρυξη για την τοποθέτηση διοικητών σε αυτές τις δομές, καθώς και προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού το οποίο θα στελεχώσει τις 28 νέες περιφερειακές υπηρεσίες. Όπως προβλέπεται στο άρθρο 2 της απόφασης, ο μικτός μισθός του διοικητή ορίζεται στις 3.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται και οικογενειακές παροχές.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ανέφερε σε δήλωσή του ότι στόχος του υπουργείου με τη θεσμοθέτηση των νέων νομικών οντοτήτων «είναι να βελτιώσει τη λειτουργία όλων των δομών, πολλές εκ των οποίων σήμερα λειτουργούν υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών ή ΜΚΟ». Συμπλήρωσε εξάλλου, ότι το υπουργείο «επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία των δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών».

Σχετικά άρθρα

Εμβολιασμοί με καθυστέρηση στις δομές προσφύγων

Γεωργία Χαλάτση

Ζητούνται μέτρα θωράκισης εντός και εκτός δομών

Γεωργία Χαλάτση

Αίτημα Τσιρογιάννη για συνεδρίαση της ΠΕΔ για τις δομές προσφύγων