ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Περιφέρεια Ηπείρου- Εξοπλισμός σε νοσοκομεία και προμήθεια κοντέινερ και ειδικών στολών

Στην επιχορήγηση και των νοσοκομείων «Γ. Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας προχωρά η περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δομών δημόσιας υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μετά την επιχορήγηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, που έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, με το ποσό των 196.000 ευρώ για την προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, θα διατεθούν 258.000 ευρώ στα τρία νοσοκομεία, μέσω της έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 285.000 ευρώ που έλαβε η περιφέρεια από το υπουργείο Εσωτερικών.
Στο Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» θα διατεθεί το ποσό των 68.000 ευρώ για προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, που κατανέμεται σε 55.000 ευρώ για την προμήθεια ενός πλήρους ενδοσκοπικού απεικονιστικού συστήματος για βρογχοσκόπηση ειδικό για ΜΕΘ, σε 3.500 ευρώ για δύο τροχήλατα τρόλεϊ- καρότσια νοσηλείας για ΜΕΘ, σε 5.000 ευρώ για δύο αεροστρώματα για κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ, σε 3.000 ευρώ για λαρυγγοσκόπια μιας χρήσης για διασωλήνωση περιστατικών αξίας 3.000 ευρώ και σε 1.500 ευρώ για AMBU μιας χρήσης.
Στο Νοσοκομείο Άρτας θα διατεθεί το ποσό των 120.000 ευρώ για την προμήθεια και αντικατάσταση των επτά πεπαλαιωμένων κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του, ενώ στο Νοσοκομείο Πρέβεζας το ποσό των 70.000 ευρώ για προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, δηλαδή φορητού ακτινολογικού (30.000 ευρώ), αναπνευστήρα (30.000 ευρώ), monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων (6.000 ευρώ) και τροχήλατη αναρρόφηση ηλεκτρική (4.000 ευρώ.
Πέραν αυτών, η περιφέρεια Ηπείρου έχει κινήσει τις διαδικασίες προμήθειας τεσσάρων κοντέινερ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αναλόγως των αναγκών που μπορεί να προκύψουν για τον κορωνοϊό είτε σε νοσοκομεία, είτε σε Κέντρα Υγείας.
Επιπλέον, η περιφέρεια έχει κινήσει τις διαδικασίες και για την προμήθεια ειδικών στολών μιας χρήσης προς προστασία του προσωπικού που έρχεται σε επαφή με πολίτες που έχουν ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα

Ασθενής απειλούσε εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άρτας με ψαλίδι

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση