ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αστικό ΚΤΕΛ- Κόβει δρομολόγια, περικόπτει προσωπικό

Αναπροσαρμογές δρομολογίων, αλλά και μειώσεις προσωπικού έφερε ήδη στο Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ο κορωνοϊός, με τον πρόεδρο Στέφανο Μουστακλή να ζητά από την πολιτεία τη λήψη μέτρων για τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει υποστεί, παρά το ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στην περιοχή.

Το Αστικό ΚΤΕΛ, μετά την αναστολή λειτουργίας του πανεπιστημίου και των σχολείων, σε4 συνδυασμό με την πτώση στις μετακινήσεις των πολιτών, έχει αναγκαστεί να μειώσει τη συχνότητα των δρομολογίων, χωρίς ωστόσο να έχει διακόψει κανένα μέχρι στιγμής.
Ο κ. Μουστακλής, ωστόσο, έκανε γνωστό πως αναγκάστηκε ήδη να απολύσει το έκτακτο προσωπικό, τουλάχιστον 35 άτομα, που είχε προσλάβει, καλώντας την πολιτεία να λάβει μέριμνα για αυτούς τους ανθρώπους.
Μάλιστα, σημείωσε πως η κρίση του κορωνοϊού μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερη από την οικονομική κρίση του 2010, με δεδομένο ότι δε γνωρίζουμε πότε θα σταματήσει.
«Αφάνταστα έχουμε πληγεί και ακόμη δεν υπάρχουν προβλέψεις τι θα γίνει για τις επιχειρήσεις όπως εμείς. Αυτοί οι άνθρωποι τι θα γίνουν; Πώς θα ζήσουν αυτές οι οικογένειες; Πρέπει από το κράτος να υπάρξει ειδική μέριμνα. Είναι μεγαλύτερη κρίση από την οικονομική, γιατί τότε ξέραμε. Τώρα δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, πόσο θα κρατήσει. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για εκείνους που χθες έμειναν χωρίς δουλειά. Ντρέπομαι, δεν μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια. Τι να τους πω; Να τους κρατήσω δεν μπορώ να τους πληρώσω. Τους σταματάω και ντρέπομαι, γιατί έχουν οικογένειες. Πρέπει το κράτος να το δει», σημείωσε. Το πρόβλημα έχει γίνει γνωστό και στους τοπικούς φορείς, ενώ και στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας θα τεθεί στην κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα, το κόστος λειτουργίας των αστικών ΚΤΕΛ αυξάνεται ακόμη περισσότερο, καθώς, όπως επιβάλλεται για λόγους προστασία και τους επιβατικού κοινού και των ίδιων των οδηγών, όλα τα οχήματα του αστικού ΚΤΕΛ καθημερινά απολυμαίνονται και καθαρίζονται σχολαστικά.

Σχετικά άρθρα

Λανθασμένη ερμηνεία του νόμου βλέπει το Αστικό ΚΤΕΛ

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός