ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εξετάζεται και η τηλε-εκπαίδευση

Χωρίς ακόμη να είναι βέβαιο για πόσο χρόνο θα χρειαστεί να συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, το υπουργείο, με τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης, αναζητούν τρόπους για την κάλυψη των χαμένων ωρών.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως τόνισε πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό και για το ακαδημαϊκό έτος και το υπουργείο είναι καθόλα έτοιμο για όλα τα σενάρια και για όλα τα σχέδια.

Εξηγώντας τα «βήματα» που αναμένεται να γίνουν ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων, η κ. Κεραμέως σημείωσε πως για τα σχολεία, αν η αναστολή διαρκέσει μέχρι 2-3 εβδομάδες συνολικά, μπορεί να καλυφθεί το χαμένο έδαφος σχετικά εύκολα μέσα από την αναπροσαρμογή του διδακτικού ωραρίου και μείωση της διάρκειας των διδακτικών ωρών σε 35 λεπτά.

Αν, ωστόσο, χρειαστεί αναστολή λειτουργίας μεγαλύτερη των 2-3 εβδομάδων, τότε υπάρχει ενδεχόμενο για επέκταση του διδακτικού έτους, ενδεχομένως για μείωση της ύλης και για μετακύλιση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το υπουργείο πάντως, όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης, εξετάζει και τις δυνατότητες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είτε μέσω των δημόσιων τηλεοπτικών καναλιών, είτε με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Κανονικά οι διοικητικές υπηρεσίες

Συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά οι διοικητικές υπηρεσίες των διευθύνσεων εκπαίδευσης, παρά την αναστολή λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Καμπουράκη να ζητά από τους μαθητές να μη συναθροίζονται, ώστε να μην ακυρώσουν στην πράξη το μέτρο που ελήφθη.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμπουράκης, η αναστολή αφορά όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, τα φροντιστήρια αλλά και όλους τους χώρους εντός των σχολικών μονάδων, όπως είναι τα γυμναστήρια και άλλες αίθουσες, που χρησιμοποιούνται από ομάδες, συλλόγους κ.λπ.

Ωστόσο, λειτουργούν όλες οι διοικητικές δομές, όπως η Περιφερειακή Διεύθυνση και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στις σχολικές μονάδες θα βρίσκονται καθημερινά οι διευθυντές και υποδιευθυντές.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο κ. Καμπουράκης, συνεχίζονται οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, άρα οι υποψήφιοι μπορεί να χρειαστούν βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα από τις σχολικές μονάδες, ενώ οι πρώτοι διορισμοί στην ειδική αγωγή δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ και οι επιτυχόντες πρέπει να παρουσιαστούν έως την Παρασκευή στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Σχετικά άρθρα

 «Κλεφτοπόλεμος» για την αξιολόγηση

Γεωργία Χαλάτση

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων

Δεν επιφέρουν αλλαγές οι εκλογές