ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κλειστοί χώροι άθλησης σε ΠΕΑΚΙ, ΕΑΝΚΙ και «Ζωσιμάδες»

Στην αναστολή λειτουργίας των περισσότερων χώρων άθλησης που διαθέτει μέχρι την Κυριακή σε πρώτη φάση και με ισχυρή την πιθανότητα το μέτρο να επεκταθεί χρονικά, προχώρησε το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Με γνώμονα την υγεία των αθλουμένων, των προπονητών των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία της αίθουσας ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, της αίθουσας αντισφαίρισης, της αίθουσας τζούντο, της αίθουσας αεροσφαίρισης, της αίθουσας τοξοβολίας και των αγωνιστικών χώρων άθλησης ακαδημιών ποδοσφαίρου στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Επίσης, της κλειστής αίθουσας στίβου στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» και του κολυμβητηρίου, της αίθουσας άρσης βαρών, της αίθουσας τζούντο και πυγμαχίας της αίθουσας αναρρίχησης, του γηπέδου αντισφαίρισης, του γηπέδου προπόνησης και διεξαγωγής αγώνων ακαδημιών ποδοσφαίρου στο ΕΑΝΚΙ.

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και την Κυριακή 15 Μαρτίου, εν αναμονή νέων οδηγιών και εκ νέου αξιολόγησης της κατάστασης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, μετά τη σύσκεψη που έγινε.

«Έκτακτες συνθήκες, έκτακτα μέτρα με γνώμονα τη δημόσια υγεία. Αποφασίσαμε να κλείσουμε τις περισσότερες εγκαταστάσεις, με βάση την ΚΥΑ που έχει εκδοθεί, μέχρι την Κυριακή περιμένοντας νεότερες οδηγίες και πιθανότατα θα συνεχιστεί η αναστολή», σημείωσε ο κ. Κολόκας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απαγόρευση των αγώνων, ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 60 άτομα. Όπως ανέφερε ο κ. Κολόκας, στη Λιμνοπούλα υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του αριθμού των ατόμων που εισέρχονται. Ωστόσο όμως τον προγραμματισμό τους φαίνεται πως μεταβάλλουν και οι Ομοσπονδίες, καθώς, έφτασε στο ΠΕΑΚΙ ενημέρωση από την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για αναστολή των δραστηριοτήτων της.

«Όλα μεταβάλλονται λεπτό με το λεπτό. Το πρόβλημα σε αυτή τη φάση είναι οι συναθροίσεις και κάνω έκκληση προς τους συμπολίτες μας να μη συναθροίζονται ούτε στις ανοιχτές εγκαταστάσεις. Να περιοριστούμε όλοι όσο το δυνατόν στο σπίτι, να λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα και θα υπάρξει συνεχής προσαρμογή στα νέα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Κολόκας.

Σχετικά άρθρα

Τα πάνω – κάτω με την οριοθέτηση της Παμβώτιδας

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση

Ζητά πρωτοβουλίες για αιθαλομίχλη και ακρίβεια