ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναστολή δομών από την Μητρόπολη, προτροπή στις ευάλωτες ομάδες να απέχουν

Αναστέλλει τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών η Μητρόπολη Ιωαννίνων και παράλληλα, καλεί τους ασθενείς και τις ευπαθείς ομάδες να απέχουν από τηδημόσια λατρεία και τις λειτουργικές συνάξεις, αλλά και να μη γίνονται επισκέψεις στα γηροκομεία, αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και τα νέα δεδομένα στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας για ανακοπή της εξάπλωσης του κορωναϊού αναστέλλει τη λειτουργία του Κ.Δ.Α.Π. «Ιερώνυμος Β’», της «Αποστολής» και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, για 14 ημέρες.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού «Πολυξένη Μολυβάδα»,των κατηχητικών και μουσικών σχολείων των ενοριών,της Κατσαρείου Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής,του Πρακτικού Σεμιναρίου Βυζαντινής Μουσικής, των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων και της Σχολής Υπολογιστών.

Η Μητρόπολη, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο μητροπολίτης Μάξιμος, καλεί συγγενείς και οικείους των ωφελουμένων στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδων» και στο Ζωγράφειο Ίδρυμα να μην πραγματοποιούν επισκέψεις, αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

«Μετέχουμε στη Θεία Κοινωνία, αλλά λαμβάνουμε και κάθε μέτρο προφύλαξης»

Η μητρόπολη Ιωαννίνων καλεί τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες των ενοριών να λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο καθαριότητος και υγιεινής, κάθε προληπτικό μέτρο χρήσεως αντιϊκών μέσων για την προσωπική τους υγιεινή και την ίδια για όλους τους ιερούς λειτουργικούς χώρους και τα αντικείμενα των ενοριών.

Παρακαλεί και τους πιστούς να κάνουν το ίδιο, ενώ προτρέπει όσους αισθάνονται αδυναμία, είναι ασθενείς, εμφανίζουν συμπτώματα αναπνευστικών λοιμώξεων ή πάσχουν από ασθένειες που τους κατατάσσουν στις ευάλωτες ομάδες«φιλαδέλφως και αγαπητικώς να απέχουσιν επί μικρόν της δημοσίας λατρείας και των λειτουργικών συνάξεων διαφυλάσσοντες τον εαυτόν των και την δημοσίαν υγείαν».

Κλείνοντας, η Μητρόπολη Ιωαννίνων επαναλαμβάνει τη θέση της Εκκλησίας για τη Θεία Κοινωνία, τονίζοντας ότι παράλληλα ότι απαιτείται η λήψη μέτρων. «Η βεβαιότης της μη μεταδόσεως των ασθενειών δια της Θείας Κοινωνίας αποτελεί εις τον πνευματικόν χώρον της Ορθοδοξίας και της πνευματικής μας παραδόσεως παγιωμένην και αδιαμφισβήτητον εμπειρίαν. Το μυστήριον της Ζωής του Σώματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι απαραίτητον δια την άντλησιν της Θείας Χάριτος και την μεταμορφωτικήν πορείαν ομοιώσεώς μας προς τον Θεόν.

Ως πιστοί, λοιπόν, μετέχομεν εις το μυστήριον της Ζωής, την Θείαν Ευχαριστίαν. Ελευθέρως, αφόβως, αναμφιβόλως! Ταυτοχρόνως, όμως, λαμβάνομεν υπευθύνως παν μέτρον προφυλάξεως των ανθρώπων, των αδελφών μας, της κοινωνίας, ιδιαιτέρως δε των πλέον ευπαθών και ευαισθήτων εξ αυτών, εν φιλοτίμω θυσιαστική αγάπη, ήτις αποτελεί την υψίστην αρετήν και την κορυφήν των πνευματικών χαρισμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Ανακομιδή λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη

Λουκία Τζάλλα

Στο επίκεντρο οι δράσεις της Μητρόπολης

Αρνείται κάθε σχέση με το κόμμα «Νίκη» η Μητρόπολη Ιωαννίνων