ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ψεύδη και ανακρίβειες» για τη λυματολάσπη

Για ψεύδη και ανακρίβειες στο δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής σχετικά με την απόφαση προκήρυξης του διαγωνισμού για την απομάκρυνση της λυματολάσπης από τον βιολογικό καθαρισμό, κάνει λόγο η παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα».

Αν και η παράταξη ψήφισε θετικά στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, κρίνοντας ότι δε χωρούν άλλες καθυστερήσεις σε ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένη από τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα στα ΜΜΕ, κατηγορώντας μάλιστα τη δημοτική αρχή για παραπληροφόρηση με στόχο να καλύψει την υστέρησή της.
«Ακολουθώντας την προσφιλή της επικοινωνιακή τακτική, της παραπληροφόρησης και του άκρατου λαϊκισμού, και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διαμορφώσει ένα θετικό κλίμα υπέρ της, σε μια περίοδο όπου είναι κοινή πλέον πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Γιαννιωτών η μηδενική παραγωγή έργου και η πλήρης ανικανότητα της να διοικήσει τον δήμο (ακυρώσεις διαγωνισμών, μεγέθυνση προβλημάτων καθημερινότητας όπως η καθαριότητα), η δημοτική αρχή επιλέγει για ακόμη μια φορά τα ψεύδη και τις ανακρίβειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα».
Όπως επισημαίνει, ο προηγούμενος διαγωνισμός δεν είχε προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά 1,25 εκ. ευρώ, ενώ το συμβατικό αντικείμενο του έργου, όπως είχε καθοριστεί από την τελική προσφορά του υποψήφιου αναδόχου, ήταν 970.000 ευρώ μετά την έκπτωση που δόθηκε. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι δεν μπορεί η δημοτική αρχή να πανηγυρίζει για εξοικονόμηση πόρων, όταν ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί καν ο διαγωνισμός και χωρίς κανείς να γνωρίζει αν και ποιες εταιρείες θα αποφασίσουν να λάβουν μέρος. Κάνει, επίσης, λόγο για καθυστερήσεις, ενώ αμφισβητεί το ότι η διαδικασία απομάκρυνσης της λυματολάσπης θα ολοκληρωθεί μέσα σε μόλις έξι μήνες, χαρακτηρίζοντας την εκτίμηση εντελώς αυθαίρετη και εκτός πραγματικότητας.
Θέτει, ακόμη, μια σειρά από ερωτήματα σε σχέση με την απόφαση προκήρυξης του διαγωνισμού χρησιμοποιώντας ως μονάδα μέτρησης τον όγκο και όχι το βάρος, αντίθετα με ότι γινόταν στο παρελθόν, σημειώνοντας ότι δε δόθηκαν πειστικές απαντήσεις στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ.
«Μια απλή απόφαση ενός πολιτικού οργάνου για την προκήρυξη ενός έργου δεν αποτελεί από μόνο της επίτευγμα. Ας μην ξεχνάμε ανάλογες διθυραμβικές δηλώσεις της δημοτικής αρχής και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, για να έρθει η ίδια να ακυρώσει εγκεκριμένους διαγωνισμούς ως αποτέλεσμα της ανικανότητας της. Η παράταξη μας ψήφισε θετικά για το συγκεκριμένο έργο, γιατί δε χωρούν άλλες καθυστερήσεις σε ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Θα πρέπει, παρόλα αυτά, η δημοτική αρχή να σταματήσει την προσφιλή της τακτική να οδηγεί τη λήψη σημαντικών αποφάσεων κυριολεκτικά στο παρά πέντε και να καθιστά, έτσι, μονόδρομο, την καθολική υιοθέτηση της δικής της άποψης, περιμένοντας με το δάχτυλο στη σκανδάλη αυτούς που δε θα τη στηρίξουν για να τους αναγάγει σε “εχθρούς” της πόλης και υπονομευτές του έργου της. Γιατί και η επικοινωνιακή προπαγάνδα έχει τα όρια της και δε θα μπορεί να κρύψει για πάντα την αλήθεια και την έλλειψη έργου», καταλήγει η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα».

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων

Με σεβασμό στα πολυτιμότερα συλλογικά αγαθά μας

Ηπειρωτικός Αγών

«Δε ρητορεύουμε την αλλαγή, φέρνουμε την αλλαγή»