ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΑΔΕΔΥ και Ένωση Πυροσβεστών Ηπείρου τιμούν την 5η ΕΜΑΚ

Την απόφαση να τιμήσει στο πρόσωπο των ανδρών της 5ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών συνολικά το Πυροσβεστικό Σώμα, έλαβε το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, θέλοντας παράλληλα να στείλει και ένα μήνυμα στήριξής του προς την πολιτεία.

Από κοινού με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ οργανώνει εκδήλωση το επόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», όπου θα τιμηθεί η 5η ΕΜΑΚ για την πολύχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο.
«Η 5η ΕΜΑΚ από την ίδρυσή της έχει προσφέρει δράση σε πολλά επίπεδα, συμβάλλοντας σε διασώσεις και άλλα συμβάντα, ακόμη και εκτός Ελλάδας. Στόχος μας, όμως, είναι συνολικότερα η ανάδειξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, που σε αντίξοες συνθήκες δίνουν με αυταπάρνηση τον καλύτερό τους εαυτό. Θέλουμε, παράλληλα, να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτός ο ευαίσθητος χώρος έχει ανάγκη στήριξης από έμψυχο δυναμικό και μέσα», ανάφερε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλης Βράστος ανέφερε ότι η ΑΔΕΔΥ είναι πάντα στο πλευρό της Ένωσης και η κίνησή της αποτελεί μια ηθική επιβράβευση του ευρύτερου δημόσιου τομέα απέναντι στο έργο των πυροσβεστών. «Η 5η ΕΜΑΚ είναι άκρως απαραίτητη για την περιοχή και πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται με πιο άρτια εκπαίδευση για την αντιμετώπιση συμβάντων. Έχουμε πάρει τη δέσμευση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την επίλυση των προβλημάτων», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα

Μετακομίζει στην αυτοδιοίκηση ο Βασίλης Βράστος

Σε επιφυλακή με συνεχείς περιπολίες η Πυροσβεστική

Δε θα αποφευχθούν και φέτος οι μετακινήσεις πυροσβεστών

Γεωργία Χαλάτση