ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με σημαντική εξοικονόμηση πόρων ο διαγωνισμός για τη λυματολάσπη

Σημαντικό οικονομικό όφελος προκύπτει για τη ΔΕΥΑΙ από την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη διαχείριση της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι και για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής.

Ο διαγωνισμός, με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ, είχε προκηρυχθεί αρχικά λίγο πριν την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή και αφορούσε την απομάκρυνση μόνο των αποθηκευμένων ποσοτήτων δίπλα από τη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού. Ωστόσο, το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ υποχρεώθηκε να μην προχωρήσει στην κατακύρωση του αποτελέσματος κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις που είχαν διατυπωθεί από τις παρατάξεις της σημερινής δημοτικής αρχής.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης μελέτησε διεξοδικά το θέμα και με βάση όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε, προχωρά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την απομάκρυνση της λυματολάσπης τόσο της αποθηκευμένης –μέσα σε διάστημα έξι μηνών- όσο και των ποσοτήτων που θα παράγονται για διάστημα 18 μηνών, με το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Οι όροι του νέου διαγωνισμού αποφασίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ.
«Η εξοικονόμηση σημαντικών πόρων οφείλεται κυρίως στην απόφαση της σημερινής διοίκησης να δημοπρατήσει τις αποθηκευμένες ποσότητες με βάση τον όγκο και όχι το βάρος, το οποίο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αναπροσαρμόζεται. Το γεγονός αυτό από μόνο του αρκεί να δώσει τις πιο αποστομωτικές απαντήσεις σε όσους επέμεναν μέχρι και την τελευταία στιγμή σε έναν διαγωνισμό που δε στηριζόταν σε αντικειμενικά δεδομένα», αναφέρει σε δελτίο τύπου της η δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο για πλήρη και απόλυτη δικαίωσή της.

Σχετικά άρθρα

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών