ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ικανοποίηση Συντονιστών από τις διαβεβαιώσεις Θεοδωρικάκου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν είναι στις προθέσεις του η κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος στους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, με τους οποίους συναντήθηκε την Παρασκευή.

Όπως τους ανέφερε, ο ίδιος δε μίλησε ποτέ για κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σημειώνοντας ότι τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν επικοινωνιακά από κάποια μέσα. Άλλωστε κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα προσέκρουε στο Σύνταγμα και θα ήταν αντίθετο στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβήτησε ποτέ το θεσμό των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, καθώς γνωρίζει πως τόσο τα κριτήρια όσο και οι διαδικασίες επιλογής τους ήταν αξιοκρατικές και αδιάβλητες.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε την αρωγή των Συντονιστών Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην προσπάθεια διοικητικής μεταρρύθμισης, με ολιστική αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ φορέων, καλώντας τους να συμμετέχουν ενεργά στις επιτροπές εργασίας των αρμοδιοτήτων του δημοσίου άμεσα.
Οι Συντονιστές των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, από την πλευρά τους, διαβεβαίωσαν τον υπουργό Εσωτερικών πως θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στην προσπάθεια οριοθέτησης και αποσαφήνισης των διοικητικών αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων, Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αλλά με πλήρη συνείδηση πως η προσπάθεια αυτή πρέπει να τελεσφορήσει προς όφελος πολιτών και οργανισμών. Εν κατακλείδι επισήμαναν ότι, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι αποκαταστάθηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας υψίστης σημασίας και ωφέλειας στον κορμό της κεντρικής ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Έργα 7,2 εκατ. ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης» στην Ήπειρο

Πρώτα αυτοπεριορισμός και μετά επιστροφή στα σχολεία

Με τα έργα του «ΦιλόΔημος» ξεκινά το «Αντ. Τρίτσης»

Γεωργία Χαλάτση