ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επίτιμος δημότης και με… πλατεία

Είκοσι περίπου χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψη του στα Γιάννενα τον Μάιο του 1999, στις 11 Ιουλίου θα βρεθεί στην πόλη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα θυρανοίξια του ιερού ναού του Αγίου Παϊσίου, μετά από πρόσκληση της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Με στόχο ο Πατριάρχης, ως εξέχουσα προσωπικότητα, να τιμηθεί με όλες τις δέουσες τιμές, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε χθες την ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου σε επίτιμο δημότη Ιωαννίνων, την απονομή του χρυσού μεταλλίου της πόλης καθώς και καλλιτεχνικού διπλώματος σε μεμβράνη, όπως προβλέπεται.

Παράλληλα, προς τιμή του θα ονομαστεί η πλατεία, στην οποία βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Παϊσίου, σε πλατεία «Πατριάρχου Βαρθολομαίου» και της οδού που οδηγεί στην πλατεία σε οδό «Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β».

Για το θέμα δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση, καθώς υπήρξε συμφωνία του συνόλου σχεδόν των παρατάξεων. Την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Παρέμβαση Ιωαννίνων», που απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ λευκό ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Βλάσης Παπαχρήστος.

Το ίδιο συνέβη και στο θέμα της ονοματοδοσίας, το οποίο καταψήφισε συνολικά η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή», με τον επικεφαλής Λάζαρο Νάτση να σημειώνει ότι αυτό «μειώνει» τη σημασία της πρώτης απόφασης.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων