ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μία ακόμη φωνή για το επίδομα παραμεθόριων περιοχών

Τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών, ύψους 100 ευρώ μηνιαίως, στους υπηρετούντες αστυνομικούς του νόμου Ιωαννίνων, ζητά η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως σημειώνει, ενώ οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας όλης της χώρας λαμβάνουν το επίδομα παραμεθόριων περιοχών στις χαρακτηρισμένες περιοχές, δε συμβαίνει το ίδιο και με τους αστυνομικούς του νόμου Ιωαννίνων. Αντίθετα, οι στρατιωτικοί του νομού που υπηρετούν στην παραμεθόριο, λαμβάνουν το σχετικό επίδομα. Η κ. Κεφάλα ζητά από τον υπουργό να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των περίπου 200 αστυνομικών του νομού Ιωαννίνων, που καθημερινά περιπολούν και δίνουν μάχες με τη μικρή και μεγάλη εγκληματικότητα στις ευαίσθητες και νευραλγικές αυτές περιοχές.
Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα συνάντηση της βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, με την κ. κεφάλα να υλοποιεί άμεσα τη δέσμευσή της για προώθηση του ζητήματος.

Σχετικά άρθρα

Επέστρεψε ο υπουργός, επέστρεψε και το αίτημα

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»