ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έως τέλος Μαρτίου το σχέδιο αξιοποίησης για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Μια πρώτη γεύση για τις σκέψεις της ως προς το Πάρκο Πυρσινέλλα έδωσε η δημοτική αρχή, με αφορμή τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση προς χρήση τμήματος του Πάρκου στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων για τη διεξαγωγή Φεστιβάλ Γαστρονομίας.

Με δεδομένο πως δεν υπήρχαν ενστάσεις για το θέμα και ψηφίστηκε ομόφωνα, τη συζήτηση προκάλεσε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, που ζήτησε να μάθει ποια τα σχέδια της δημοτικής αρχής για το Γιαννιώτικο Σαλόνι.
Απαντώντας αρχικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας, τόνισε πως το θέμα της αξιοποίησης είναι υπό διαβούλευση και υπάρχουν πολλές σκέψεις ως προς την άντληση πόρων, όπως για παράδειγμα το «Πράσινο Ταμείο».
Λίγο πιο… αποκαλυπτικός ήταν ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, ο οποίος, αφού διευκρίνισε πως ο χώρος είναι πλέον χαρακτηρισμένος ως άλσος, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτούνται διαχειριστική μελέτη και άλλες ενέργειες, ανέφερε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου η δημοτική αρχή θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης.

Σχετικά άρθρα

Ένα νέο Πάρκο Πυρσινέλλα στα τέλη του 2024

Θα προλάβει και τη σύμβαση για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Συμβασιοποίηση για τις «έξυπνες εφαρμογές» του Πάρκου Πυρσινέλλα