ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δέσμευση για άμεση ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα

Τη δέσμευση για άμεση ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνάντησή του με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, ικανοποιώντας ένα αίτημα που έχει ψηλά στην ατζέντα του εδώ και μεγάλο διάστημα το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών.

Άλλα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση, ήταν η επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου και η ενίσχυση των υπηρεσιών με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου οι αστυνομικοί να είναι σε θέση να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην αποστολή τους. Συζητήθηκαν, επίσης, το ζήτημα της θεσμοθέτησης του επικινδύνου της εργασίας, η θέσπιση ενός νέου και δίκαιου μισθολογίου, το οποίο θα διορθώνει τις αδικίες του υπάρχοντος, και η εναρμόνιση των οδοιπορικών των ενστόλων σύμφωνα με ότι ισχύει και στον λοιπό δημόσιο τομέα.
Με τον κ. Χρυσοχοΐδη συναντήθηκε και η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ηπείρου, εστιάζοντας στο ζήτημα των πρόωρων και αυτεπάγγελτων συνταξιοδοτήσεων υψηλόβαθμων και έμπειρων αξιωματικών. Όπως τονίστηκε, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι πλέον δημιουργούνται δύο τάξεις αστυνομικών στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, αυτή των «προνομιούχων», που συμπληρώνουν τα απαιτούμενα χρόνια του νόμου Κατρούγκαλου (παραμονή έως και τα 60 έτη ηλικίας) και θα λάβουν μια βιώσιμη σύνταξη, κι αυτή των «κακομοίρηδων», που δε συμπληρώνουν ούτε καν τα 50 έτη ηλικίας και θα εκλιπαρούν να μην απολυθούν, προκειμένου να επιβιώσουν. Η Ένωση Αξιωματικών ζήτησε την άμεση αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να εξασφαλίζεται η παραμονή όλων των αξιωματικών στην ενέργεια, με τα ίδια κριτήρια, έως την συμπλήρωση των απαραίτητων χρόνων της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι ένας από τους πρωταρχικούς του στόχους είναι η άμεση προώθηση του αιτήματός, αφού η ανισότητα αυτή μπορεί να επιφέρει, τρόπον τινά, ρήξη στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος, ενώ δεσμεύτηκε για την προώθηση ενός νέου μισθολογίου.

Σχετικά άρθρα

Επέστρεψε ο υπουργός, επέστρεψε και το αίτημα

Ζητά πρόνοια για την κάλυψη των κενών

Κίνδυνος αποδυνάμωσης λόγω συνταξιοδοτήσεων