ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενημέρωση για την πώληση σημειώσεων ζήτησε το υπουργείο Παιδείας

Την παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για τα ΑΕΙ Βασίλη Διγαλάκη προκάλεσε η καταγγελία ότι διδάσκων στο Τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων φέρεται να πωλούσε σημειώσεις σε φοιτητές κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου.

Ο υφυπουργός Παιδείας επικοινώνησε με τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την καταγγελία και τις ενέργειες τις οποίες έχει ήδη αναλάβει ή προτίθεται να αναλάβει ο πρύτανης. Ο κ. Αλμπάνης διευκρίνισε στον υφυπουργό ότι το περιστατικό δεν αφορά μόνιμο διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά συμβασιούχο που έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης διδακτικής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού.
Η διοίκηση του πανεπιστημίου, μόλις έλαβε γνώση του περιστατικού, απέσυρε τον συμβασιούχο από τη διενέργεια των εξετάσεων και ανέθεσε την εξέταση σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει από τις 22 Ιανουαρίου η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου.
Ο συγκεκριμένος διδάσκων φέρεται να πούλησε σημειώσεις σε 83 φοιτητές και σύμφωνα με καταγγελίες, χώρισε την εξέταση σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή», και σε όσους θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point.
Το Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι «η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το πανεπιστημιακό τυπογραφείο. Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις».

Σχετικά άρθρα

Με πολλαπλούς συμβολισμούς η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο

Γεωργία Χαλάτση

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών