ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τα έκαναν γυαλιά- καρφιά στη λαϊκή

Ζημιές χιλιάδων ευρώ αντίκρισαν το πρωί οι παραγωγοί και έμποροι της δημοτικής λαϊκής αγοράς της Αγίας Μαρίνας, καθώς άγνωστοι κατέστρεψαν πάγκους και εξοπλισμό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο υπάλληλος του δήμου που πήγε νωρίς το πρωί της Δευτέρας να ανοίξει τη σιδερένια πόρτα της λαϊκής αγοράς, βρήκε σπασμένο το λουκέτο, ενώ στο εσωτερικό άγνωστοι είχαν καταστρέψει τα πάντα. Ταμειακές μηχανές, ζυγαριές και άλλα αντικείμενα που βρίσκονταν στους πάγκους των παραγωγών στο κεντρικό στέγαστρο, είχαν καταστραφεί ολοκληρωτικά ή υποστεί σημαντικές φθορές, φέρνοντας σε απόγνωση του μικροεπαγγελματίες, που θα πρέπει να τα αντικαταστήσουν προκειμένου να δουλέψουν ξανά.
Αμέσως στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, με τη σήμανση να προβαίνει στην αναζήτηση δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων στοιχείων, αλλά, όπως μετέφερε ο εκπρόσωπος των παραγωγών Μάριος Γκόντας, φαίνεται πως οι δράστες φορούσαν γάντια και έτσι το έργο των αρχών για την αναζήτηση των υπευθύνων γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.
Οι ζημιές εκτιμώνται συνολικά στις 10.000 με 15.000 ευρώ, σχεδόν 1.000 ευρώ για τον κάθε παραγωγό, ποσό εξαιρετικά μεγάλο σύμφωνα με τον κ. Γκόντα, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό. «Φαίνεται πως δεν μπήκαν για να κλέψουν, αλλά για να τα καταστρέψουν όλα. Εμείς μεταξύ μας δεν έχουμε προσωπικά», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή γιατί οι συνάδελφοι εδώ δίνουν έναν αγώνα καθημερινά να βγάλουν το ψωμί τους. Τώρα ψάχνουμε τρόπο να πληρώσουμε τα απολεσθέντα. Είναι κρίμα. Πρέπει να αλλάξουν ταμειακές, χάθηκαν τιμολόγια, ακόμα μαζεύουν τα συντρίμμια», σημείωσε, κάνοντας γνωστό πως η δημοτική λαϊκή αγορά δε λειτούργησε σήμερα και δύσκολα θα είναι έτοιμοι οι παραγωγοί να δουλέψουν την αυριανή ημέρα.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε από τη ζωή ο Μάριος Γκόντας

Ηπειρωτικός Αγών

Νέο «πλιάτσικο» με λεία ελιές, ξηρούς καρπούς και όσπρια

Φεύγουν τα στέγαστρα από αμίαντο από τη Λαϊκή της Αγίας Μαρίνας