ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πάνω από το επιτρεπτό όριο για 15 ημέρες

Τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) πάνω από το επιτρεπτό όριο (50 μg/m3), με ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις τις βραδινές ώρες, εξακολουθούν να καταγράφονται στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης των Ιωαννίνων, με το φαινόμενο της αιθαλομίχλης να συμπληρώνει πλέον 15 μέρες συνεχούς παρουσίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου, οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων ξεπέρασαν, σε μέση ημερήσια τιμή, τα 100 μg/m3 την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Με δεδομένο ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα, παρατείνεται έως το πρωί της Δευτέρας η ισχύς των συστάσεων για τον περιορισμό της σωματικής άσκησης, αλλά και του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς και για παιδιά και άτομα άνω των 65 ετών.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας παρακολουθούν τις μετρήσεις του σταθμού ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή του δήμου Ιωαννιτών και εφόσον απαιτηθεί, θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση του κοινού.

Σχετικά άρθρα

Επιμένει σε συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ηπειρωτικός Αγών

ΤΕΕ/ΤΗ: Δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης

Πληθαίνουν οι φωνές για λήψη στοχευμένων μέτρων