Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιφυλάσσονται για δυναμική διεκδίκηση

Την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, και τη σύνδεσή της με την Πρέβεζα απαιτούν οι δήμαρχοι της Ηπείρου, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο Χρήστο Ντακαλέτση να συμμετέχει στη συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Υποδομών με τον υπουργό Κ. Καραμανλή, δηλώνοντας, παράλληλα, στην απόφασή τους ότι επιφυλάσσονται ακόμη και για δυναμική διεκδίκηση του έργου.
Στη συνεδρίαση, με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε η απάντηση του υπουργείου σε αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς, σημειώθηκε η μεγάλη καθυστέρηση στο έργο, με τους αιρετούς, αν και είχαν πολλά ερωτηματικά για τις μελέτες και τις ενέργειες ως προς την εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου μέχρι σήμερα, να μένουν στο πολιτικό σκέλος, εκφράζοντας τη θέση τους ότι με κάθε τρόπο και χρηματοδοτικό εργαλείο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μεγάλοι οδικοί άξονες, προς όφελος της περιοχής αλλά και της χώρας.
Στο ιστορικό αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, επιστολή του οποίου στάθηκε αφορμή για να φτάσει το ζήτημα στη Βουλή, ενώ όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σημείωσαν ότι το έργο πρέπει να γίνει με ταχύτητα και χωρίς εκπτώσεις.

Σχετικά άρθρα

Αντιπρόταση για τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ με «ολιστικό» χαρακτήρα

Σκέψεις για επιστροφή των Πολεοδομιών στις Περιφέρειες

Τρίτωσε η έλλειψη απαρτίας στην ΠΕΔ Ηπείρου