ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Κοινό των Ηπειρωτών»- Χωρίς κοστολόγηση, στόχο και προτεραιότητες η συμμετοχή σε εκθέσεις

Την αντίδραση της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» προκάλεσε η πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης -και μάλιστα δια περιφοράς- για την έγκριση της συμμετοχής της περιφέρειας Ηπείρου σε 31 τουριστικές και 15 θεματικές εκθέσεις κατά το A’ εξάμηνο του 2020.

Η παράταξη του Γιώργου Ζάψα διαφωνεί με την έγκριση «πακέτο» της συμμετοχής σε εκθέσεις, οι οποίες μάλιστα είναι αυξημένες σε σχέση με εκείνες που αποφασίστηκαν σε πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ δεν υπάρχει κοστολόγησή τους.
«Το γεγονός ότι συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο και πέρασε το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής (ανεξαρτήτως της ψήφου των παρατάξεων), δε σημαίνει ότι συμφωνήσαμε για το σύνολο των δράσεων, αφού δεν κατατέθηκε στο συμβούλιο κοστολογημένο πρόγραμμα ούτε έχουμε συγκρίσιμα στοιχεία προηγούμενων ετών.
Καλούμαστε να αποφασίσουμε για 15 τουριστικές εκθέσεις και άλλες τόσες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, καθώς και για άλλες 15 θεματικές εκθέσεις και φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος, κατά το τρέχον εξάμηνο. Χρειαζόμαστε συγκριτικά στοιχεία συμμετοχής και κόστους, τουλάχιστον, του προγράμματος για το αντίστοιχο εξάμηνο ή και ολόκληρου του έτους 2019. Όπως και ενημέρωση για αντίστοιχα προγράμματα των δήμων της Ηπείρου που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, για τον καλύτερο συντονισμό και προβολή αλλά και για την αποφυγή επικαλύψεων. Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ανάλογους σχεδιασμούς άλλων περιφερειών με αντίστοιχα χαρακτηριστικά της δικής μας. Δεν είμαστε υπουργείο Εξωτερικών να κάνουμε τουριστική διπλωματία!», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Θέση της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» είναι πως θα έπρεπε να υπάρξει κανονική συνεδρίαση και μάλιστα κάνει γνωστό πως από την πλευρά της αντιπρότεινε να συμφωνήσει σε απόφαση της Επιτροπής για το πρώτο δίμηνο και να ακολουθήσει κανονική συνεδρίαση με κοστολογημένο το ετήσιο πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής και με διαθέσιμα συγκριτικά στοιχεία προηγούμενων ετών αλλά και δείκτες απόδοσης – αποτελεσματικότητας του προγράμματος. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία απάντηση.
«Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, σε απόφαση πακέτο και συμμετοχή σε 30 διεθνείς κυρίως εκθέσεις, για πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της περιφέρειας εξαμήνου που δεν είναι κοστολογημένο, χωρίς σχέδιο, στόχο και προτεραιότητες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Συμφωνία για συνέργειες στην τουριστική προβολή

Γεωργία Χαλάτση

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση