ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Από τριετία σε τετραετία ο διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΕΥΑΙ

Σε βάθος τετραετίας και όχι τριετίας, όπως είχε ανακοινώσει σε συνέντευξή του στις αρχές Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, θα επεκταθεί ο διαχειριστικός έλεγχος στη δημοτική επιχείρηση.

Αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ, καθώς έγινε αποδεκτή η παρέμβαση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ Στέφανου Μάντζιου, στη λογική ότι θα πρέπει να ελεγχθεί στο σύνολό της η προηγούμενη θητεία και να μη μείνει ένας χρόνος εκτός.
Όπως είχε τονίσει σε συνέντευξη τύπου ο κ. Μπαρτζώκας, επιδίωξη είναι να αποκτήσει η σημερινή διοίκηση πλήρη εικόνα για το τι παρέλαβε, χωρίς ο διαχειριστικός έλεγχος να σημαίνει πως έχει βρεθεί μέχρι σήμερα κάτι «επιλήψιμο». Το ίδιο επανέλαβε, κατά πληροφορίες, και σήμερα. «Δε στοχοποιούμε κανέναν. Μακάρι να είναι όλα τέλεια», ήταν μια φράση που ακούστηκε.
Η διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου καταψηφίστηκε από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν να περιμένει η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ τις εκθέσεις των τακτικών ελέγχων. Ωστόσο, ο πρόεδρος τόνισε πως αυτό δεν είναι δυνατόν, καθώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από τους ορκωτούς λογιστές και είναι χαρακτηριστικό πως μόλις πριν λίγες ημέρες έφτασαν στη ΔΕΥΑΙ η έκθεση για το 2016. Κατά συνέπεια, μάλλον θα φτάναμε στο τέλος της θητείας για να φτάσουν οι εκθέσεις των τακτικών ελέγχων για τα έτη έως το 2019.
Αρνητική ήταν και η θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων, που, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε αναίτιο φόρτο εργασίας για τους υπαλλήλους, που ήδη έχουν μεγάλο όγκο δουλειάς.
Το επόμενο βήμα είναι να γίνει αίτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας για τη διενέργεια του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου, ώστε να γίνει ο ορισμός της επιτροπής που θα τον διενεργήσει.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη λειτουργία από τον Ιούνιο ο νέος βιολογικός

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων