Φωτό αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σχεδόν αναίμακτος ο Νοέμβριος

Ως ένας από τους μήνες με τα λιγότερα τροχαία καταγράφεται ο Νοέμβριος, καθώς καταγράφηκαν μόλις τρία τροχαία ατυχήματα, στα οποία υπήρξαν τρεις ελαφρά τραυματίες.

Τον Νοέμβριο του 2018 είχαν σημειωθεί πέντε τροχαία, εκ των οποίο το ένα ήταν θανατηφόρο, ενώ είχαν καταγραφεί ένας σοβαρά και επτά ελαφρά τραυματίες.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.

5.860 παραβάσεις σε έναν μήνα

Συνολικά 5.860 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του, βεβαιώθηκαν τον Νοέμβριο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου.
Για έναν ακόμη μήνα, τα… πρωτεία κρατούν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, που έφτασαν τις 1.166, ενώ στις 787 έφτασαν οι παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Επίσης, βεβαιώθηκαν 156 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 178 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας και 151 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 80 για ανασφάλιστα οχήματα, 72 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 51 για αντικανονικό προσπέρασμα, 49 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 40 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 23 για φθαρμένα ελαστικά και 22 για αντικανονικούς ελιγμούς.

Σχετικά άρθρα

Σαν τρελό μίνι βαν… (φωτορεπορτάζ)

Δρόμος «καρμανιόλα» η συνέχεια της Ακτής Μιαούλη

Αύξηση τροχαίων τον Μάιο, αλλά μόνο με ελαφρά τραυματίες