ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συντονισμός για βοήθεια στους σεισμοπαθείς

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους χιλιάδες σεισμοπαθείς της γειτονικής Αλβανίας, αναλαμβάνει η περιφέρεια Ηπείρου, συντονίζοντας για τις επόμενες ημέρες τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Έπειτα από την επικοινωνία που υπήρξε με τις αλβανικές αρχές και την Αρχιεπισκοπή Δυρραχίου, διαπιστώθηκε ότι οι πληγέντες χρειάζονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, τυποποιημένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (κονσέρβες, γάλα μακράς διαρκείας, μπισκότα, κομπόστες, χυμούς, παξιμάδια, διάφορα αλμυρά ή γλυκά σκευάσματα κ.λπ.), απορρυπαντικά, καθαριστικά, σαπούνια, είδη ατομικής υγιεινής, χαρτικά, κουβέρτες και λοιπά κλινοσκεπάσματα, χειμερινό ρουχισμό για ηλικιωμένα άτομα και πτυσσόμενα ράντζα.
Η περιφέρεια ενημέρωσε σχετικά τους δήμους και φορείς και συλλόγους, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ως προς τη συγκέντρωση και αποστολή των ειδών, ενώ τόσο η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, όσο και η διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας Δέσποινα Καμπούρη κάλεσαν και τους πολίτες να συνδράμουν.
Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται από σήμερα Τρίτη έως και την επόμενη Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας στο διοικητήριο της περιφέρειας Ηπείρου, στα γραφεία 128 και 129 στο ισόγειο του κτηρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2651087129 και 2651087128 (κ. Καμπούρη Δ.)
Στην έκκληση της περιφέρειας Ηπείρου για βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς ανταποκρίθηκε άμεσα ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α) του δήμου Ιωαννιτών», που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα παραδώσει χειμερινό ρουχισμό για ηλικιωμένα άτομα. Επίσης, από τη μεριά του, καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης των παραπάνω ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας.
Σε συλλογή ειδών διατροφής μακράς διάρκειας καθώς και χειμερινών ρούχων – κλινοσκεπασμάτων για την ανακούφιση των πληγέντων, καλεί τους πολίτες και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου. Τα είδη συλλέγονται στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΑμεΑ Ιωαννίνων «Νεομάρτυρας Γεώργιος» (Συνοικισμός Πεντέλης) έως και αύριο Τρίτη, στις 2.30 το μεσημέρι.

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Επί τάπητος η συνεργασία με δήμους της Αλβανίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας