ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εκτός διαδικασίας διορισμού για 3 ευρώ!

Τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τον διορισμό τους σε θέσεις ειδικής αγωγής, λόγω της μη καταβολής ενός παραβόλου 3 ευρώ, χωρίς μάλιστα να είναι δική τους η υπαιτιότητα, στερούνται 1.213 υποψήφιοι.

Το θέμα προέκυψε μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019, όταν οι υποψήφιοι είδαν ότι η ηλεκτρονική αίτησή τους στον ΑΣΕΠ απορρίφθηκε, αν και είχαν ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες, επειδή ο ΑΣΕΠ δε δέσμευσε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, που είχαν δηλώσει, το ποσό του παραβόλου, αν και η πλατφόρμα ενημέρωνε τους υποψηφίους ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ότι η αίτηση τους καταχωρήθηκε με αριθμό πρωτοκόλλου.
«Προφανώς, πρόκειται για λάθος της πλατφόρμας, το οποίο δε θα “πληρώσουν” οι υποψήφιοι, για αυτό και καταβάλλονται προσπάθειες του ΑΣΕΠ και του υπουργείου Παιδείας να κατανοήσουν την ουσία του προβλήματος και να δώσουν τη δέουσα λύση, ώστε να μην αποκλειστούν οι 1.213 υποψήφιοι, διότι ο αποκλεισμός δεν είναι εφάπαξ αλλά ισχύει για μία τριετία», αναφέρει σε δελτίο τύπου η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα, σημειώνοντας πως, σύμφωνα με τη νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας, το ΑΣΕΠ μπορεί να λάβει υπόψη του δικαιολογητικά τα οποία δε θεωρούνται νέα, αλλά αποτελούν συμπλήρωση των ήδη υφιστάμενων και η ύπαρξη τους συνέχεται με τα ήδη υποβληθέντα. Με βάση την κατεύθυνση αυτή της νομολογίας, προσθέτει πως είναι δυνατόν να ξεπεραστεί το πρόβλημα, πριν υπάρξουν ασφαλιστικά μέτρα και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τα «παρατράγουδα» στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, όμως, είναι περισσότερα, καθώς, όπως τονίζεται σε ερώτηση 31 βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ (συνυπογράφουν οι Μ. Τζούφη, Κ. Μπάρκας και Μ. Κάτσης), ο αριθμός των απορριπτέων φτάνει τους 1.750 περίπου, καθώς συμπεριλαμβάνονται και υποψήφιοι που ενώ εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24 Μαΐου, δεν το πλήρωσαν έγκαιρα γιατί στην ηλεκτρονική εφαρμογή του e-παραβόλου δινόταν η δυνατότητα αποπληρωμής του σε ύστερο χρονικό διάστημα, ενώ άλλοι προχώρησαν κανονικά στην πληρωμή του παραβόλου, ωστόσο λειτουργικά προβλήματα στο σύστημα είχαν ως συνέπεια η διαδικασία της πληρωμής να μην ολοκληρωθεί τελικά.

Σχετικά άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν λύσεις στην παραλίμνια περιοχή

Αποστόλης Τζελέτας

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»