ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απάντηση εις τριπλούν για τη ΔΕΥΑΙ

Εις τριπλούν απάντηση δόθηκε από την πλευρά της δημοτικής αρχής στα ζητήματα της ΔΕΥΑΙ, που επανέφερε, αυτή τη φορά στο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας.

Ο πρώην δήμαρχος χαρακτήρισε ανάλγητη την απόφαση για την ακύρωση της απόφασης για τη μετατροπή συμβάσεων τριών ΑμεΑ, απορρίπτοντας ότι υπήρχε ζήτημα νομιμοποίησής της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ τόνισε πως τις παραμονές των εκλογών του 2014 ανάλογη απόφαση είχε λάβει και ο σημερινός δήμαρχος, ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου τότε, για 13 εργαζόμενους ΑμεΑ. «Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά», διερωτήθηκε.
Για «αποθέωση δημαγωγίας και λαϊκισμού» έκανε λόγο στην απάντησή του ο Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα οξύς. Αναφερόμενος στην απόφασή του ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου το 2014, τόνισε πως η μονιμοποίησή τους είχε γίνει εκτός προεκλογικής εκστρατείας, 2,5 μήνες πριν εκλογές, και με βάση αξιοκρατικές διαδικασίες. «Φιλολαϊκός χαρακτήρας είναι να υπηρετείς τα συμφέροντα των πολλών, όχι των ημετέρων», σημείωσε, επιστρέφοντας τις κατηγορίες στον Θ. Μπέγκα, καθώς είπε πως αυτός απέλυσε τέσσερις εργαζόμενους ΑμεΑ.
Νωρίτερα, για το θέμα είχαν απαντήσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, λέγοντας πως δεν τίθεται ζήτημα απόλυσής τους, αλλά θα γίνει επανάληψη της διαδικασίας για να μην υπάρξει κίνδυνος ακύρωσής της, αλλά και ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης Στέφανος Μάντζιος, που συμπληρωματικά είπε πως θα γίνει η σωστή διαδικασία σε σωστούς χρόνους.

Προχωρά η διαδικασία για τον βιολογικό

Από την πλευρά του κ. Μπέγκα τέθηκαν, επίσης, ερωτήματα για την εξέλιξη του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΥΑΙ και του διαγωνισμού της επέκτασης του τριτοβάθμιου βιολογικού, ενώ επανήλθε και για την απομάκρυνση της λυματολάσπης, υπερασπιζόμενος τον διαγωνισμό, στον οποίο είχε προχωρήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.
Απαντώντας, ο κ. Μπαρτζώκας έκανε γνωστό ότι «συντομότατα» όλος ο φάκελος του βιολογικού θα σταλεί για τον προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη λυματολάσπη, με τον κ. Ελισάφ να προσθέτει ότι δεν ήταν ορθολογικός.

Σχετικά άρθρα

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων