ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βήμα- βήμα προχωρά η διασύνδεση δήμου και πανεπιστημίου

Γύρω από τρεις βασικούς θεματικούς άξονες κινήθηκε η συζήτηση στη η δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων του δήμου Ιωαννιτών, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης Γιάννη Λυκογιώργο με τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταύρο Νικολόπουλο και τους συνεργάτες του.

Η συνάντηση ήταν συνέχεια της παρουσίασης του στρατηγικού σχεδιασμού σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που είχε κάνει ο αντιπρύτανης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξειδίκευσε την παρουσίασή του, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του δήμου Ιωαννιτών, με έμφαση τη συνέργεια των δύο φορέων στις διαδικασίες που άπτονται της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τις δράσεις που απαιτεί η ουσιαστική ένταξη και ενσωμάτωση του φοιτητικού πληθυσμού στην πόλη και τη μελλοντική συνεργασία στην από κοινού συμμετοχή πανεπιστημίου και δήμου σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Το επόμενο βήμα στη συνεργασία καθορίστηκε χρονικά για τον Δεκέμβριο, όταν και θα καταρτιστεί το σχέδιο δράσεων που θα αναληφθούν από κοινού, με στόχο την υλοποίηση των τριών αξόνων.

Σχετικά άρθρα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ζητούμενο η ενίσχυση των συνεργειών με ιδρύματα της Γαλλίας

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες