ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΟΚΠΑΠΑ- Αιτήματα για προσλήψεις και υποδομές στη Μ. Κεφάλα

Τη συμβολή της πολιτείας για ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση των δομών του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του δήμου Ιωαννιτών με προσωπικό και υποδομές, ζήτησε ο πρόεδρός του Δημήτρης Πάνου στη συνάντηση που είχε με τη βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα.

Ο κ. Πάνου, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, αναφέρθηκε στα τρία ζητήματα που εστιάζει η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ. Πρώτο είναι η πρόσληψη μονίμων βρεφονηπιοκόμων για την κάλυψη των αναγκών, καθώς εκατό περίπου βρέφη στην πόλη βρίσκονται εκτός δομών, όπως ανέφερε. «Ζητάμε χρηματοδότηση από την πολιτεία για την πρόσληψη βρεφονηπιοκόμων. Ο δήμος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, καθώς προστέθηκαν επιπλέον δαπάνες για τα μέσα ατομικής προστασίας και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει», σημείωσε.
Επίσης, ζήτησε την προώθηση του εκσυγχρονισμού των κτιρίων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του υπουργείου Εσωτερικών, με κονδύλι 1,1 εκ. ευρώ. «Εφόσον προχωρήσει η χρηματοδότηση και σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία υλοποιηθεί, θα μπορούμε να πούμε ότι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της πόλης θα είναι σε εξαιρετικό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Πάνου ζήτησε από την κ. Κεφάλα να μεταφέρει το αίτημα για παράταση της χρηματοδότησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου, που προς το παρόν έχουν εξαιρεθεί από την παράταση των δομών, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Η χρηματοδότηση λήγει τον Σεπτέμβριο του 2020. «Εμείς θέλουμε να υπάρξει παράταση, γιατί είναι δομές απαραίτητες και σημαντικές, και αν τις συνδυάσουμε και με το θέμα των προσφύγων, που όλο και περισσότερο εμπλέκεται με τις δομές του ΟΚΠΑΠΑ, είναι σημαντικό να συνεχιστεί η λειτουργία τους», τόνισε και ευχαρίστησε τη βουλευτή για το ενδιαφέρον της.
Από τη μεριά της, η κ. Κεφάλα διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του δήμου και του Οργανισμού. «Θέλω να ευχαριστήσω πρόεδρο για την εκτενή συζήτηση, ο ΟΚΠΑΠΑ είναι ένας πολύς μεγάλος οργανισμός, με πολλούς εργαζόμενους και αγγίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα βρέφη, τα νήπια και οι ηλικιωμένοι. Ως πολιτεία και κυβέρνηση θα σταθούμε αρωγοί, είναι δέσμευση του πρωθυπουργού “κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών” και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαι χαρούμενη που βλέπω μια νέα λογική και προσέγγιση στον δήμο Ιωαννιτών. Είμαστε δίπλα και θα δουλέψουμε μαζί τους», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν λύσεις στην παραλίμνια περιοχή

Αποστόλης Τζελέτας

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»