ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεν υπογράφουν τις συμβάσεις

Αποφασισμένοι να μην υπογράψουν τις προτεινόμενες νέες συμβάσεις, με δυσμενείς όρους, και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, είναι οι εργαζόμενοι της Μέριμνας, ζητώντας παράλληλα κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των δομών πρόνοιας.

Μερίδα των εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων είχαν λήξει και δεν ανανεώθηκαν αρχικά, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας να εκδοθεί ψήφισμα, ανάλογο με αυτό του περιφερειακού συμβουλίου, υπέρ της διατήρησης των θέσεων εργασίας τους χωρίς εργασιακές μεταβολές.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση, το νέο διοικητικό συμβούλιου της ΑΜΚΕ Μέριμνα τους κάλεσε να υπογράψουν νέες συμβάσεις, αλλά τρίμηνης διάρκειας, τις οποίες δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν, όπως ξεκαθάρισε η εργαζόμενη της δομής και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας– Πρόνοιας Σπυριδούλα Δαρδαμάνη.

«Μετά από την πίεση και τον αγώνα μας, η εργοδοσία πρότεινε να επιστρέψουμε στις δουλειές μας, αλλά με θολό τοπίο ως προς τους όρους με τους οποίους καλούμαστε να δουλέψουμε. Δεν έχει διευκρινιστεί το ύψος του μισθού μας, το ωράριο ακόμα και η ειδικότητα στην οποία θα δουλέψουμε. Με λίγα λόγια, η πρότασή τους δεν αποκλείει να δουλεύουμε 8ωρο με μισθούς 6ωρου. Πρόκειται για κοροϊδία», σημείωσε και πρόσθεσε πως η διοίκηση τους χρησιμοποιεί ως «όχημα» για μειώσεις σε όλους τους εργαζόμενους των δομών.

Απαντώντας στο επιχείρημα της διοίκησης για ανάγκη περιστολής δαπανών και έλλειψη κονδυλίων, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι πάγια θέση του Σωματείου είναι ότι οι δομές της υγείας και πρόνοιας πρέπει να λειτουργούν υπό την ευθύνη του κράτους, με κρατική χρηματοδότηση.

«Αν η διοίκηση ήθελε να διασφαλίσει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς το παιδί, θα εξασφάλιζε τις θέσεις εργασίας, θα έβαζε τέλος στο κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας και θα υιοθετούσε τη θέση μας για τον χαρακτήρα των δομών», σημείωσε η κ. Δαρδαμάνη.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, τονίζοντας δε πως οι δομές της Μέριμνας βρίσκονται σε επικίνδυνο μονοπάτι.

«Όσο συνεχίζουν να λειτουργούν σαν ιδιωτική επιχείρηση, που μετράει κέρδος και χτυπάει τους εργαζόμενους της, το μέλλον της είναι προδιαγεγραμμένο. Εμείς οι εργαζόμενοι, χέρι χέρι με τους δεκάδες γονείς, καλούμε τον λαό της πόλης να στηρίξει τον αγώνα μας. Να διεκδικήσει μέτρα για να σταματήσουν οι μπίζνες στο τόσο ευαίσθητο κομμάτι της πρόνοιας», αναφέρουν.

Σχετικά άρθρα

Ανοιχτή αιμοδοσία από τη «Μέριμνα»

Ηπειρωτικός Αγών

Κλειστά λόγω κρούσματος τα ΚΔΑΠμεΑ της «Μέριμνας»

Κλειστές λόγω κρούσματος οι δομές των ΚΔΑΠμεΑ της «Μέριμνας»