ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αιχμές Ελισάφ για έλλειψη πολιτικής βούλησης

Με αιχμές για έλλειψη πολιτικής βούλησης από την προηγούμενη δημοτική αρχή, συνοδεύτηκε η έναρξη της κατεδάφισης των κτιριακών εγκαταστάσεων στο παλιό «Χατζηκώστα», που έχουν παραχωρηθεί στον δήμο Ιωαννιτών με σκοπό τη θέση τους να πάρει ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο.

Η κατεδάφιση ξεκίνησε το πρωί από συνεργείο της περιφέρειας Ηπείρου, μετά την έκδοση της άδειας κατεδάφισης που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή.

«Είχαμε τη συνδρομή της περιφέρειας και θέλω να απευθύνω τις ευχαριστίες μου, καθώς η παρέμβαση για την κατεδάφιση ήταν άμεση. Θέλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς σε ό,τι δεσμευτήκαμε. Ότι δηλαδή η λύση φιλοξενίας του νηπιαγωγείου από την Παπαζόγλειο στο Καπλάνειο θα είναι προσωρινή», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

«Θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, με τόλμη και χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως το επόμενο βήμα είναι να εξεταστεί η καταλληλότητα των προκατασκευασμένων κτιρίων, που διαθέτει η περιφέρεια και να εκδοθούν όλες οι άδειες που απαιτούνται.

Για την καθυστέρηση στην έκδοση της άδειας μέχρι σήμερα, ο κ. Ελισάφ εκτίμησε ότι απουσίασε η πολιτική βούληση, υπό την πίεση του πιθανού πολιτικού κόστους, σημειώνοντας πως πάντα υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά θα πρέπει με εποικοδομητικό διάλογο ν’ αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

«Είναι σημαντικό ότι το πρώτο βήμα έγινε. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν, πάντα θα υπάρχει κι ένα ακαθόριστο πολιτικό κόστος. Όμως είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολλών», τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Βούληση της σημερινής δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς όλες τις διαδικασίες, ώστε να δοθεί οριστική λύση στη στέγαση των μαθητών.

Ο κ. Ελισάφ απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα, λέγοντας πως πολλές διαδικασίες δεν εξαρτώνται από τον ίδιο, ωστόσο, στόχος είναι οι εργασίες στο παλιό Χατζηκώστα να αποπερατωθούν τους επόμενους μήνες και τον Σεπτέμβριο όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των νηπίων στους νέους χώρους.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος