ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έκκληση για τα απορρίμματα λόγω απεργιών

Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων ενδέχεται να παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες, λόγω της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους, που αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ , αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, η οποία δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων.

Για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη έχει εξαγγελθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, ενώ την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι η άμεση απόσυρση συνολικά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, οι προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, καθώς και η μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους δήμους.
Ο βαθμός των προβλημάτων, που θα παρουσιαστούν, θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των εργαζομένων, που θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστόσο ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απεύθυνε έκκληση σε πολίτες και επαγγελματίες να αποφύγουν να βγάλουν τα σκουπίδια στους δρόμους και ειδικά να μην αφήνουν απορρίμματα εκτός κάδων. «Προσπαθούμε να αναδιοργανώσουμε την υπηρεσία καθαριότητας και να την ενισχύσουμε με προσωπικό και μέσα. Οι δυσκολίες είναι γνωστές σε όλους. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους διαμαρτύρονται και απεργούν και το δικαίωμα τους αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε για την εικόνα της πόλης και τη δημόσια υγεία, γιατί έρχεται και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, που η πόλη θα δεχθεί πολλούς επισκέπτες. Για αυτό ζητώ και πάλι από τους πολίτες να βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθούν όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα την εβδομάδα που διανύουμε» σημείωσε ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος