ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Να φορούν τα επιμελητηριακά τους ρούχα»

Προεκλογικές «αναταράξεις» υπάρχουν στο τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, 15 περίπου ημέρες πριν ο τεχνικός κόσμος προσέλθει στις κάλπες για την ανάδειξη των νέων μελών της διοικούσας επιτροπής.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ Γιώργος Παππάς, με τη θεσμική του ιδιότητα και όχι ως υποψήφιος στις εκλογές, όπως κατέστησε σαφές, απάντησε στις πρόσφατες αναφορές του επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Γιάννη Τσίγκρου, ο οποίος έκανε λόγο για «ανυπαρξία, έλλειψη εξωστρέφειας και απουσία από διεκδικήσεις» του Τμήματος κατά την τελευταία τριετία.
Ο κ. Παππάς, σε μια προσπάθεια, όπως ανέφερε, να προστατεύσει το ΤΕΕ από λογικές απαξίωσης και δυσφήμισής του ως επιστημονικού φορέα, χαρακτήρισε τις αναφορές αυτές «παραταξιακό αφήγημα, το οποίο όμως μπορεί να καταστεί επικίνδυνο», προσθέτοντας, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ότι «το ΤΕΕ δεν είναι τεχνικός κομπάρσος της οποιασδήποτε πολιτικής, αλλά τεχνικός σύμβουλος, συμμετέχοντας σε μια σειρά οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης».
«Η κομματική και μικροπολιτική χρήση του φορέα για τα συμφέροντα του οποιουδήποτε κόμματος μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει σε έναν επιστημονικό φορέα όπως το ΤΕΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επί της ουσίας της κριτικής που δέχθηκε, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων του Τμήματος, όπως η συμμετοχή, από την πρώτη στιγμή και σε όλα τα στάδια, στην αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, οι εμπεριστατωμένες θέσεις που κατέθεσε το 2017 στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Ήπειρο, οι ημερίδες για σημαντικά θέματα που αφορούν την περιοχή και τον κλάδο, αλλά και η πρόταση που κατατέθηκε προεκλογικά στις συζητήσεις με τους υποψηφίους δημάρχους, για τη σύσταση μιας επιτροπής στα Γιάννενα που θα αφορά τον σχεδιασμό έργων.
«Όλα τα παραπάνω είναι η απόδειξη του τι έγινε σε αυτή την θητεία», σημείωσε ο κ. Παππάς και επεσήμανε ότι όποιος τα αμφισβητεί, «αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό, πόσο δε όταν συμμετέχει στην παρούσα διοικούσα επιτροπή».
Σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές, στις οποίες συμμετέχουν έξι παρατάξεις για το Τμήμα Ηπείρου, ο κ. Παππάς ζήτησε τη συμμετοχή του τεχνικού κόσμου για την εκλογή μιας ισχυρής διοίκησης, καλώντας για μια ακόμη φορά τις παρατάξεις σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα «να φορούν τα επιμελητηριακά και όχι τα κομματικά τους ρούχα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και σε θέματα που παραμένουν ως εκκρεμότητα και τα οποία το ΤΕΕ θα πρέπει να συνεχίσει να τονίζει την αναγκαιότητά τους για να δρομολογηθούν και να ολοκληρωθούν. Μεταξύ αυτών είναι το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης, ο οδικός άξονας Ε65, αλλά και η συνέχεια της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά.

Σχετικά άρθρα

Συντάσσεται με τους Δήμους για την πυροπροστασία το ΤΕΕ/ΤΗ

Εν αναμονή της συμβασιοποίησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Με πλήρες και ανανεωμένο ψηφοδέλτιο οι «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ»