ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με δύο υπομνήματα στην Αποκεντρωμένη

Δύο υπομνήματα κατέθεσαν στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού, στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κτίριο της Βορείου Ηπείρου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Ιωαννίνων, μαζί με πρωτοβάθμιους συνδικαλιστικούς φορείς και σωματεία, αντιδρούν στις ρυθμίσεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, που, σύμφωνα με την πρόεδρο Τίνα Ζέκα, διευκολύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα και το πράσινο, ενώ παράλληλα, επιδιώκει τον «παροπλισμό» των σωματείων.

«Είναι δεδομένη η αντίθεσή μας με το νομοσχέδιο, που αποτελεί τσάκισμα στις κλαδικές συμβάσεις και μια προσπάθεια να αφοπλιστούν οι εργαζόμενοι, μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, για την κήρυξη απεργίας. Ξέρουμε τι έρχεται και στόχος είναι να μην υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης από τους εργαζόμενους», σημείωσε.

Το δεύτερο υπόμνημα αφορά το αίτημα για παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς οι συμβάσεις αρχίζουν να λήγουν και να «απογυμνώνονται» από προσωπικό οι δομές φιλοξενίας προσφύγων αλλά και οι δήμοι.

«Στους δήμους είναι τεράστιο το πρόβλημα. Θα φτάσουμε πάλι στο σημείο να μην μπορούμε να γεμίσουμε μια λακκούβα, να μην μπορούμε να καθαρίσουμε τους δρόμους, να μην μπορούμε να φτιάξουμε ένα παγκάκι», τόνισε η κ. Ζέκα.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο τα «εργατικά χέρια» από τις Φιλιππίνες

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων