ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος η ανάπτυξη κοινών διακρατικών έργων

Συνάντηση εργασίας εμπειρογνωμόνων του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge Βεστφαλίας, του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου και του δήμου Κόνιτσας, πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα την Τετάρτη, με σκοπό τη σύναψη συνεργασίας με τη χρήση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών μέσων, στο πλαίσιο της ανάπτυξης συνεργασιών του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου με φορείς και δήμους παρόμοιων περιοχών από την Ελλάδα και από άλλες χώρες.

Η αποστολή αυτή έρχεται ως συνέχεια δύο προηγούμενων, που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2018 και 2019 στην Ελλάδα (δήμοι Ζαγορίου και Κόνιτσας) και στη Γερμανία αντίστοιχα. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων η ανάπτυξη κοινών διακρατικών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος Leader, η ανάπτυξη κοινών έργων μέσω του προγράμματος Erasmus, η διερεύνηση περαιτέρω δυνατοτήτων χρηματοδότησης, η προώθηση τοπικών προϊόντων και άλλα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε ξενάγηση στη γέφυρα του Βοϊδομάτη, στη γέφυρα Κόνιτσας και σε άλλα σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της περιοχής.
Η συνάντηση εργασίας έγινε με τη συνεργασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Από πλευράς Γερμανίας συμμετείχαν ο διευθυντής Detlef Lins και ο υποδιευθυντής του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge Georg Schmitz, ο διευθυντής της ΟΤΔ Leader της περιοχής Sorpesee Morgenbrod Lars και εκ μέρους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η Gabriela Scheiner. Από πλευράς της Ελλάδας συμμετείχαν ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Λαζογιάννης και εκ μέρους του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου ο διευθυντής της Αναπτυξιακής «Ήπειρος Α.Ε» Γεράσιμος Παπαηλίας και ο Χαριτάκης Παπαϊωάννου.

Σχετικά άρθρα

Γνώρισαν τα μυστικά του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου

Σε θερμή ατμόσφαιρα η ορκωμοσία στον Δήμο Κόνιτσας

Επιστροφή του Ανδρέα Παπασπύρου στον Δήμο Κόνιτσας

Γεωργία Χαλάτση