ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Από την παραλίμνιο ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις

Προτεραιότητα στην καθημερινότητα, τόσο σε επίπεδο αντιμετώπισης προβλημάτων, όσο και στην αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης, προχωρά η δημοτική αρχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η αρχή έγινε από την παραλίμνια περιοχή, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις από το εργοτάξιο του δήμου, όπως και σε άλλα σημεία της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων.
Στις εργασίες κλαδέματος των πλατάνων που γίνονται από το τμήμα Πρασίνου και την απομάκρυνση ξερών κλαδιών, βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς.
Παράλληλα, τα συνεργεία του εργοταξίου προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες και αντικαθιστούν τις σπασμένες πλάκες ή συμπληρώνουν τμήματα στα πλακόστρωτα όπου είχαν καταστραφεί, ενώ γίνεται συντήρηση σε όλα τα παγκάκια και επανατοποθέτησή τους.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παππάς, η παρέμβαση ήταν άμεση και επιτακτική, καθώς η εικόνα της παραλιμνίου προκαλούσε πολλές διαμαρτυρίες και παράπονα.
Ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι με την αποπεράτωση και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την προμήθεια λαμπτήρων, ξεκίνησε ήδη η αντικατάσταση σε όλο το εύρος του δήμου.
«Έχουν συγκροτηθεί δύο συνεργεία και καθημερινά πλέον κάνουν αντικατάσταση λαμπτήρων. Ένα συνεργείο κινείται στον αστικό ιστό και ένα δεύτερο περιφερειακά. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε λύσει τα περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας πως έχουν αντικατασταθεί πάνω από 100 λαμπτήρες, γιατί το πρόβλημα ήταν οξυμένο.
Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην «αναδιάταξη» του κεντρικού και περιφερειακών εργοταξίων, σημειώνοντας πως θα λειτουργούν μόνο το κεντρικό και το εργοτάξιο στην δημοτική ενότητα Παμβώτιδας, ενώ ήδη έχουν μεταφερθεί τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός από το εργοτάξιο Πεδινής σε αυτό των Ιωαννίνων.
Αυτή τη στιγμή στο εργοτάξιο εργάζονται περί τα 300 άτομα, μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο ωστόσο λήγει σύντομα και αρκετοί ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τις άδειες που δικαιούνται. Αυτό σημαίνει πως αν δεν υπάρξει παράταση, η λειτουργία του εργοταξίου θα περιοριστεί στο μόνιμο προσωπικό, το οποίο δεν επαρκεί για να καλυφθούν, σε σύντομο διάστημα, οι ανάγκες.
Ο δήμος Ιωαννιτών, όπως και άλλοι φορείς, έχουν ήδη ζητήσει την παράταση του προγράμματος και των συμβάσεων των εργαζομένων για ένα τετράμηνο, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο