ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Την Παρασκευή η υποβολή προτάσεων για το PET/CT στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Από το Ελληνικό Δημόσιο και κατά πόσο αυτό θα ανταποκριθεί στην εκτέλεση των υποχρεώσεών του, όσον αφορά την υλοποίηση των απαιτούμενων κατασκευαστικών εργασιών και την πρόσληψη απαιτούμενου προσωπικού, θα εξαρτηθεί ο χρόνος εγκατάστασης εξοπλισμού PET/CT –τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων– και δημιουργίας μονάδας παραγωγής ραδιοφαρμάκων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Αυτό προκύπτει από την τακτική ενημέρωση, έκτη κατά σειρά, του Ιδρύματος Στάυρος Νιάρχος, που δημοσιεύεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του για διασφάλιση διαφάνειας και άμεσης και αναλυτικής πληροφόρησης των πολιτών, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης και υλοποίησης των έργων και δράσεων, που εντάσσονται στην Πρωτοβουλία για την Υγεία, ο συνολικός προϋπολογισμός της οποίας ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα και εφόσον δεν προκύψουν περαιτέρω καθυστερήσεις, η εν λόγω δωρεά θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2020.
Την τρέχουσα χρονική περίοδο διενεργείται διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού, με την 11η Οκτωβρίου να έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων.

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος