ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προχωρά σε προσλήψεις συμβασιούχων για την καθαριότητα ο δήμος

Σε προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ και δύο μηνών για την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας, πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος Ιωαννιτών, θέτοντας σε εφαρμογή το plan b για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων, μετά τη μη υπερψήφιση της σύναψης σύμβασης με ιδιώτες.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι, με εισηγητή τον διευθυντή της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου Θεοφάνη Τσεκούρα, ο οποίος θα ζητήσει την έγκριση πρόσληψης 25 ατόμων με συμβάσεις οκτώ μηνών και 20 ατόμων με συμβάσεις δύο μηνών.
Η λύση αυτή ήταν λίγο- πολύ αναμενόμενη, ωστόσο, ένα κρίσιμο ζήτημα είναι αν θα γίνει αποδεκτή και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, που στο πρόσφατο παρελθόν είχε ακυρώσει απόφαση του δήμου Ιωαννιτών για την πρόσληψη 8μηνιτών, επικαλούμενη την εν εξελίξει τότε διαδικασίας 47 μόνιμων υπαλλήλων στην καθαριότητα, μέσω της προκήρυξης 3Κ. Με δεδομένο, πάντως, ότι οι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν με τη λήξη των συμβάσεων με ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδας, εκτιμάται ότι αυτή τη φορά θα υπάρχει διαφορετική στάση.
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 17 θέματα, μεταξύ των οποίων η συγκρότηση των Επιτροπών Δημοτικής Πινακοθήκης, Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης και Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών. Επίσης, θα γίνει ορισμός των εκπροσώπων του δήμου στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, στην Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος ΤΑΠΤοΚ-ΕΚΤ στην περιοχή της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Ιωαννιτών και στην Επιτροπή Διαχείρισης του προγράμματος «Leader 2014-2020».

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο