ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αιματηρή συμπλοκή στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, όπου διεξάγονται η Γενική Έκθεση και η εμποροπανήγυρη, με πρωταγωνιστές πέντε άτομα, ένας εκ των οποίων δε δίστασε να βγάλει πιστόλι και να πυροβολήσει, τραυματίζοντας έναν 27χρονο αλλοδαπό.

Το επεισόδιο ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας ένας 20χρονος, ένας 21χρονος, ένας 27χρονος, ένας 25χρονος και ένας 42χρονος, ενεργώντας από κοινού, έβαλαν με πυροβόλο όπλο σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα. Στη συνέχεια, οι πέντε δράστες εισήλθαν στον εκθεσιακό χώρο, όπου ενεπλάκησαν σε νέο επεισόδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου επιτέθηκαν σε έναν 27χρονο, προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ ο 42χρονος έβαλε με πυροβόλο όπλο εναντίον του 27χρονου, χωρίς να τον τραυματίσει.
Οι δύο παθόντες διακομίστηκαν για παροχή ιατρικής φροντίδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, με τον έναν να παραμένει νοσηλευόμενος.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στην Πρέβεζα και στον Λούρο Πρέβεζας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης των Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Πρέβεζας, ο 20χρονος, ο 21χρονος και ο 23χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και της συμπλοκής. Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ο 42χρονος και ο 25χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και αναζητούνται.
Στο πλαίσιο ερευνών, κατασχέθηκαν από τους χώρους που έλαβαν χώρα οι συμπλοκές, ένα πιστόλι, πέντε κάλυκες των 9mm, ένα φυσίγγιο των 9mm, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και τέσσερα τμήματα μεταλλικής ράβδου, δύο ξύλινα καδρόνια και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σχετικά άρθρα

Συμπλοκή με έναν ελαφρά τραυματία στο Κάστρο

Ηπειρωτικός Αγών

Δύο ακόμη συλλήψεις για τη συμπλοκή στην εμποροπανήγυρη της Άρτας

Συμπλοκή μεταναστών στην Τζαμάλα του Κάστρου (φωτό)

Αποστόλης Τζελέτας