ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Από νταλίκα ξεκίνησε η φωτιά στο Olympic Champion- Τρεις ελαφρά τραυματίες

Από νταλίκα-ψυγείο στο τέταρτο γκαράζ φαίνεται ότι ξεκίνησε η φωτιά στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Olympic Champion της ΑΝΕΚ, το οποίο είχε αποπλεύσει μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό τη Βενετία.

Το ευτύχημα είναι ότι δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου, με αποτέλεσμα η φωτιά να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις και το πλοίο να μπορέσει να επιστρέψει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου προσέδεσε αυτοδύναμα. Εκεί το περίμεναν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων, με τους πυροσβέστες να μπαίνουν με ειδικό εξοπλισμό στο γκαράζ του Olympic Champion και να προχωρούν στην κατάσβεση της φωτιάς. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνισε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αρχιπύραρχος Θωμάς Ρίζος.
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί η αποβίβαση των 538 επιβατών, ενώ μαζί τους αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά. Πρόκειται για έναν 80χρονο Έλληνα και έναν Γερμανό, ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας κούρδος μετανάστης, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Ο Κούρδος, που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα, βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα.
Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στα εμπορεύματα που μετέφεραν.
Το Olympic Champion μετέφερε 538 επιβάτες και 293 οχήματα, ενώ είχε 75μελές πλήρωμα. Έχει ναυπηγηθεί το 2000 κι έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

Την επιχείρηση κατάσβεσης κατέγραψε η ομάδα Up Drones.

Σχετικά άρθρα

Κοκαΐνη αξίας 2,85 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα

Εκτεταμένες ζημιές από τη φωτιά στις φοιτητικές εστίες (φωτορεπορτάζ)

Έπεσαν οι υπογραφές για το λιμάνι Ηγουμενίτσας