ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μηδενική η ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Ηπείρου

Πρωτοφανή χαρακτηρίζουν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης, Κώστας Μπάρκας και Μερόπη Τζούφη την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω του αρμόδιου Συμβουλίου Μεταθέσεων, να μην «ανοίξει» συμπληρωματικά απολύτως καμία θέση στις αστυνομικές διευθύνσεις της Ηπείρου.

Σε ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνουν ότι η απόφαση να μην ενισχυθεί η Ήπειρος με επιπλέον προσωπικό, έρχεται σε αντίθεση με τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης σε μια περιφέρεια που αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της γεωγραφίας και του σημαντικού ορεινού όγκου και της παράκτιας γραμμής της, της διασυνοριακής γραμμής, των εμπορικών δρόμων και των λιμανιών της.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι δεν ελήφθη καθόλου υπόψη ότι το αστυνομικό προσωπικό προσδοκά στις τακτικές και στις έκτακτες μετακινήσεις προκειμένου να μετακινηθεί προς τον τόπο συμφερόντων του. «Πολλοί ένστολοι υπηρετούν μακριά από τις οικογενειακές εστίες, με σημαντική επιβάρυνση του οικογενειακού οικονομικού προγραμματισμού, συχνά μακριά και από τις συζύγους και τα παιδιά τους, προκειμένου να συλλέξουν τα απαραίτητα μόρια για να μετακινηθούν και να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους. Γίνεται φανερό επομένως, ότι η απόφαση για μηδενικές μετακινήσεις δυσχεραίνει τη λειτουργική και επιχειρησιακή εξέλιξη των αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και υπονομεύει την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Ηπείρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Οι τέσσερις βουλευτές ρωτούν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με ποια κριτήρια αποφασίστηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων να μη γίνουν συμπληρωματικές μεταθέσεις στις αστυνομικές Διευθύνσεις των νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας, πόσες είναι οι θέσεις αστυφυλάκων που καταργήθηκαν με το ΠΔ 86/2019 στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου, αν συμφωνεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τις μηδενικές συμπληρωματικές μεταθέσεις στην Ήπειρο και αν προτίθεται να επανεξετάσει την απόφαση.
«Στον πυρήνα της πολιτικής της Ν.Δ. είχε τοποθετηθεί ως ύψιστη πολιτική προτεραιότητα η ασφάλεια. Στις προεκλογικές της εξαγγελίες έχει τονιστεί ότι η Ελληνική Αστυνομία θα ενισχυθεί τόσο πολιτικά όσο και ηθικά, προκειμένου να είναι ικανή να εκπληρώσει με επιτυχία τους επιχειρησιακούς στόχους. Οι ανακοινώσεις όμως των Αστυνομικών Ενώσεων από όλους τους νομούς της Ηπείρου, για την “καθόλα έτοιμη να κυβερνήσει” κυβέρνηση, άλλα μαρτυρούν», αναφέρει σε δήλωσή του ο Κ. Μπάρκας.

Σχετικά άρθρα

Δεν πείθουν οι έως τώρα εξηγήσεις για το κλείσιμο της σήραγγας

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»

Η κοινωνική αντιπολίτευση οδηγεί σε μέτωπο εντός Βουλής