ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αμφισβητεί τον ορισμό προέδρου στη ΔΕΥΑΙ ο Μ. Χρυσοστόμου

Μη νόμιμη και κατά συνέπεια άκυρη θεωρεί ο υπό αποχώρηση αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου την απόφαση του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ για τον ορισμό του Άρη Μπαρτζώκα στη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΙ.

Με έγγραφό του προς τον Μ. Ελισάφ, επικαλείται το άρθρο 3§1 Ν. 1069/1980, που αναφέρει ότι «Η ΔΕΥΑ που συνιστάται σε έναν δήμο, διοικείται από ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο με τους αναπληρωτές του και αποτελείται από τον δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν σύμβουλο ως πρόεδρο και έξι ακόμη αιρετούς εκπροσώπους του δήμου, εκ των οποίων οι τέσσερις ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου». Συνεπώς, επισημαίνει ότι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. θα οριστεί από τον δήμαρχο κατά τη σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία θα οριστεί το σύνολο των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε συνάντηση του κ. Χρυσοστόμου με τον κ. Μπαρτζώκα, με τον πρώτο μάλιστα να κάνει γνωστό πως θα ακολουθήσουν και άλλες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της επιχείρησης μέχρι να οριστεί η νέα διοίκηση από το δημοτικό συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη λειτουργία από τον Ιούνιο ο νέος βιολογικός

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας