ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ειδικό σχέδιο δράσης για τις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών

Σε Δημοτικά Σχολεία στην Ήπειρο βρέθηκε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς ενεργοποιείται ειδικός σχεδιασμός, που αποσκοπεί στις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πώς να κυκλοφορούν στον δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.
Σήμερα το πρωί, διανεμήθηκαν από αστυνομικούς ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς, σε σχολικά συγκροτήματα. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων βρέθηκαν σε σχολεία σε Γιάννενα, Ανατολή, Ελεούσα, Ζίτσα, Μέτσοβο, Κόνιτσα, Άγναντα, Δελβινάκι, Πράμαντα και Λογγάδες, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας σε Πρέβεζα, Φιλιππιάδα, Λούρο, Θεσπρωτικό, Καναλλάκι και Πάργα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε Άρτα, Κωστακιούς, Φιλοθέη, Κιρκιζάτες, Βουλγαρέλι, Αθαμάνιο, Κυψέλη, Άνω Καλεντίνη και Παναγιά Διάσελλου, ενώ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά, Φιλιάτες, Πλαταριά, Πέρδικα, Σύβοτα, Μαργαρίτι, Νέα Σελεύκεια, Καστρί, Παραπόταμο, Ασπροκκλήσι, Λεπτοκαρυά και Ξερόλοφο.
Η Ελληνική Αστυνομία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και για τον σκοπό αυτό ήδη εξειδικευμένα συνεργεία τροχαίας διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι πρόκειται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα, όπως και κάθε χρόνο, θα βρίσκεται δίπλα στους μικρούς μαθητές, διαθέτοντας σε σχολεία εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, με σκοπό την πραγματοποίηση ενημερωτικών διαλέξεων για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την προστασία από τα ναρκωτικά και άλλα θέματα.
Η Ελληνική Αστυνομία εύχεται σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και τονίζει ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου θα βρίσκεται πάντα σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν θα ανακύψουν σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων

Δεν επιφέρουν αλλαγές οι εκλογές

Δυνατότητα και για πλωτές περιπολίες στην Παμβώτιδα