ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σαφείς αιχμές Τ. Καλογιάννη για τις ανεξαρτητοποιήσεις

Με καθυστέρηση μίας ημέρας ήρθε η ανακοίνωση της παράταξης «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη για την ανεξαρτητοποίηση των μέχρι χθες δημοτικών της συμβούλων Ιωάννη Αϊβατίδη και Αριστοτέλη Παππά, οι οποίοι επέλεξαν να στηρίξουν τη δημοτική αρχή.

Στην ανακοίνωση διατυπώνονται σαφείς αιχμές για την επιλογή τους, ενώ επισημαίνεται πως δεν ενημέρωσαν για τις προθέσεις τους την παράταξη, αλλά η δήλωση ανεξαρτητοποίησής τους έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ. «Η πρωτοβουλία τους αυτή πραγματοποιείται χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη ενημέρωση της παράταξής μας, με απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς όλα τα μέλη της», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ως προς τους λόγους, που επικαλέστηκαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, δηλαδή ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον Μωυσή Ελισάφ, αλλά και το ότι η Τατιάνα Καλογιάννη αναζητούσε δικαιολογίες για να τορπιλίσει τη συνεργασία, η ανακοίνωση της παράταξης «Ιωάννινα_2023» αναφέρει: «Είναι γνωστό στη δημοτική ομάδα μας ότι η παράταξή μας συμμετείχε σε συζητήσεις για ενδεχόμενη συνεργασία με την παράταξη “Γιάννενα Νέα Εποχή” του κ. Δημάρχου, βάσει προγραμματικών αρχών και ειλικρίνειας και όχι για σύμπραξη παρατάξεων, δηλαδή ενοποίηση των παρατάξεων. Μοναδικός στόχος θα ήταν η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας του δήμου και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του δήμου και των συμπολιτών μας. Για όλες τις συζητήσεις που έγιναν, όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας μας ενημερώνονταν αμέσως και αναλυτικά. Όλα τα ανωτέρω παρακάμφθηκαν από τους δύο ανεξαρτητοποιηθέντες, που φαίνεται ότι έχουν διαφορετικές προτεραιότητες. Ο χρόνος θα δείξει. Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξή μας δε μετείχε σε διαδικασίες προεκλογικών “υποστηρίξεων” ή “συμμαχιών”, με απώτερο στόχο την ανάληψη “ρόλων” και την κατάληψη “θέσεων”».
Η ανακοίνωση κλείνει με ευχαριστίες προς τους Ιωάννη Αϊβατίδη και Αριστείδη Παππά για τη, μέχρι χθες, προσφορά τους στην παράταξη.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Την ενδυνάμωση του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου θέτει ως στόχο η Τ. Καλογιάννη

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας