ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παιχνίδι εντυπώσεων με το πρόστιμο στο καφενείο της Ραβενής

Πανελλήνιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της επιβολής προστίμου 23.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία στον ιδιοκτήτη καφενείου- ψησταριάς στο χωριό Ραβενή Θεσπρωτίας.

Οι δύο ελεγκτές του ΕΦΚΑ, που συνοδεύονταν από δύο αστυνομικούς, βρήκαν στο κατάστημα τη γυναίκα και την πεθερά του αδερφού του ιδιοκτήτη να καθαρίζουν πατάτες, προχωρώντας στον καταλογισμό των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Με δεδομένο το ότι το πρόστιμο είναι εξοντωτικό για ένα καφενείο σε ένα μικρό χωριό και ουσιαστικά οδηγεί στο να μπει λουκέτο, υπήρξαν αντιδράσεις και από την τοπική κοινωνία, ενώ υπήρξαν ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και δήλωση του δημάρχου Φιλιατών Σπύρου Παππά, που έκαναν λόγο για απαράδεκτο γεγονός.
Σήμερα το πρωί, ωστόσο, δόθηκε νέα διάσταση στο θέμα, καθώς –μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων- δόθηκε στη δημοσιότητα ευχαριστήρια επιστολή γονέων νεαρών ανασφάλιστων εργαζομένων στην περιοχή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Ηπείρου-Κέρκυρας, για την άμεση ανταπόκριση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, ο έλεγχος του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης Ηπείρου και Κέρκυρας έγινε μετά από καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσπρωτίας. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις για τις οποίες προγραμματίστηκε έλεγχος, συμπεριλήφθηκε και η συγκεκριμένη επιχείρηση.
Το κλιμάκιο των ελεγκτών επισκέφθηκε την επιχείρηση, η οποία, εκτός από την παροχή υπηρεσιών παραδοσιακού καφενείου, λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ως ψησταριά-εστιατόριο.
Κατά την ώρα του ελέγχου, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, εργάζονταν ο ιδιοκτήτης, η μητέρα του, ο αδελφός του, η σύζυγος του αδελφού του και η μητέρα της, εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό πελατών. Το λιγότερο 30 τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελεγκτών του ΕΦΚΑ.
Φανερά εκνευρισμένος από την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, που ανέφερε ότι ο έλεγχος στο κατάστημά του έγινε μετά από καταγγελίες γονέων ότι τα παιδιά τους δουλεύουν ανασφάλιστα, ο ιδιοκτήτης του καφενείου Βαγγέλης Τζώρτζης, που βρέθηκε χθες στην τοπική υπηρεσία του ΕΦΚΑ στα Γιάννενα για να παραλάβει τις αποφάσεις των προστίμων, ζήτησε εξηγήσεις. «Στον ΕΦΚΑ με διαβεβαίωσαν πως οι καταγγελίες δεν αφορούσαν το κατάστημά μου, αλλά άλλη επιχείρηση της περιοχής. Όμως αυτή η ψευδής αναφορά προς το πρόσωπό μου, δε θα μείνει αναπάντητη», είπε.

Σχετικά άρθρα

Σε αναζήτηση νέας στέγης για τη Β’ τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ

Επίσκεψη της Μ. Τζούφη σε ΕΦΚΑ και Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ