ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δωδωναία Εκπαιδευτήρια- Αρίστευσε το 50% των μαθητών

Με διάπλατα χαμόγελα πέρασαν για τελευταία φορά την πόρτα των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων αρκετοί από τους φοιτητές, μετά την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρώην μαθητές του σχολείου.

Η ανακοίνωση των βάσεων έφερε για μια ακόμη χρονιά τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια στις πρώτες θέσεις των σχολείων της χώρας, με το 50% περίπου των μαθητών που συμμετείχαν να έχει αριστεύσει, πετυχαίνοντας να συγκεντρώσει πάνω από 17.000 μόρια.

Η συστηματική δουλειά, η στήριξη της οικογένειας και του σχολείου είναι τα «κλειδιά» της επιτυχίας, σύμφωνα με τον Μενέλαο Μπολονέζο, που εισήχθη στην Οδοντιατρική Αθηνών, και τον Λεωνίδα Γούνη, που πέτυχε την εισαγωγή του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

«Ήταν αρκετά δύσκολη διαδικασία, είχαμε υψηλούς στόχους και ήταν λογικό να πιεστούμε αυτή τη χρονιά. Είχαμε όμως τη βοήθεια των καθηγητών σε ό,τι χρειαζόμαστε, αλλά και την οικογένεια, που βοηθά να περάσουμε πιο ήπια την όλη διαδικασία. Το σημαντικό είναι η συστηματική δουλειά, να μην αφήνουμε πίσω ασκήσεις, κάτι που μπορεί να φαίνεται λίγο, αλλά είναι σημαντικό», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Μενέλαος.

«Είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους τους μαθητές, όλοι διαβάζουν, αλλά για να ξεχωρίσεις πρέπει να εξασκηθείς σε δύσκολα θέματα και να έχεις προετοιμαστεί από τα προηγούμενα χρόνια. Εγώ αυτό έκανα και έτσι πέτυχα τον στόχο μου», σημείωσε από την πλευρά του ο Λεωνίδας.

Τη στήριξη της οικογένειας, αλλά και του σχολείου, στο οποίο ωστόσο φοίτησε μόνο την τελευταία χρονιά, σημείωσε ο Γεράσιμος Ιωαννίδης, που πέτυχε να εισαχθεί στη Σχολή που ήθελε από μικρός, τη Νομική. «Θεωρώ ότι η Νομική είναι μια επιστήμη, που συντελεί να λάβει ο καθένας αυτό που δικαιούται. Θα χαρώ να βοηθήσω τους συμπολίτες μου στο μέλλον», ανέφερε.

Τη χαρά και την ικανοποίηση του, ευχαριστώντας τους γονείς που εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια, εξέφρασε ο διευθυντής Χρήστος Καψάλης.

«Έχουμε μάθει να δουλεύουμε με σύστημα, συνεργαζόμαστε άψογα με τους εκπαιδευτικούς και έχουμε καταλήξει σε μια ομοιογενή ομάδα. Το αποτέλεσμα  για εμάς είναι αυτονόητο αρκεί να είναι εξασφαλισμένη η συνεργασία των τριών πυλώνων, όπως λέμε, που είναι οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Εμείς το έχουμε πετύχει και είμαστε πολύ χαρούμενοι», γι’ αυτό», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Σε πιλοτικό μάθημα για τα αντιβιοτικά τα «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια»

Δωδωναία Εκπαιδευτήρια – Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών

Με «Αντιγόνη» στην Επίδαυρο τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια