ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τατιάνα Καλογιάννη: «Αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι»

Με έναν πλούσιο απολογισμό από την εννεαετή θητεία της «έκλεισε» τον κύκλο της στην περιφέρεια Ηπείρου η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Τατιάνα Καλογιάννη.

Λίγο πριν την ορκωμοσία της ως δημοτική σύμβουλος στον δήμο Ιωαννιτών, η κ. Καλογιάννη, συγκινημένη, στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στην οποία προήδρευσε, έκανε έναν πλήρη απολογισμό της θητεία της, κλείνοντας με την πεποίθηση ότι ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών.
«Πολιτεύθηκα με πλήρη διαφάνεια, όσον αφορά τα δημόσια δεδομένα, με δημοσιότητα όλων των δημόσιων λειτουργιών, για τις οποίες ήμουν υπεύθυνη, και με εξαντλητική διαβούλευση πριν από τη λήψη αποφάσεων. Η υπηρεσία στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτέλεσε τιμή στο πρόσωπό μου και αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι και ήσυχη τη συνείδησή μου ότι ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες των πολιτών», κατέληξε η κ. Καλογιάννη.
Ξεκινώντας τον απολογισμό, ανέφερε ότι κεντρικός πυλώνας και διακύβευμα της πολιτικής της για την Ήπειρο ήταν η τόνωση της αξίας κάθε περιοχής, κάθε περιφερειακής ενότητας, η πολική ανάπτυξη ως κινητήρια δύναμη της περιφερειακής πολιτικής και δράσης.
«Όλα τα δεδομένα και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το πετύχαμε. Έργα πολλά, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται. Από όποια άποψη και να το δει κανείς, με όποια κριτήρια απολογισμού και αν μας κρίνει τελικά, στη μαθηματική πράξη “τι παραδίδουμε ως προς τι παραλάβαμε” το αποτέλεσμα είναι θετικό και κοινά αποδεκτό», σημείωσε η κ. Καλογιάννη, προσθέτοντας πως η προεκλογική κατάθεση των πολιτικών της αρχών και θέσεων «δικαιώθηκε με ένα έργο το οποίο συνολικά συνάντησε την κοινωνική αποδοχή και αναγνώριση».

Αναγνώριση και από την αντιπολίτευση

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παναγιώτης Πάντος αναγνώρισε ένα σημαντικό έργο, έστω και αν έλειπε το βάθος και η έκταση της διαβούλευσης εντός του οργάνου, όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Εκ μέρους της «Ήπειρος Ανατροπής», ο Κώστας Μπασιούκας σημείωσε ότι ως αντιπολίτευση, η παράταξη είναι υποχρεωμένη να ασκήσει κριτική, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη διαφορετική θέση της παράταξης ως προς τη διαχείριση του ζητήματος των απορριμμάτων ή τη διαχείριση των κτηνοτροφικών αποβλήτων, αλλά και έργα, όπως η σύνδεση Ιόνιας με τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Κλείνοντας, ο κ. Μπασιούκας, που επίσης δε θα βρίσκεται στην επόμενη σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής.
«Δεν χρειάζεται να συμφωνείς με όλα για να εκτιμήσεις μια αξία, μια τέτοια περίπτωση είναι η κ. Καλογιάννη», σημείωσε ο Γιώργος Ζάψας, λέγοντας πως ανέδειξε την ανεπάρκεια της περιφέρειας στο τεχνικό και επιστημονικό επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε σε σημεία διαφωνίας που υπήρξαν σε διάφορους τομείς. «Πολύ ευτυχής που συνεργαστήκαμε, όσο και αν ψάξω να βρω αδυναμίες, υπερτερούν τα πολύ σημαντικά πράγματα, που είδα να περνούν από τα χέρια σας», σημείωσε.
«Είμαστε πολύ τυχεροί που είχαμε πρόεδρο της Επιτροπής την κ. Καλογιάννη», πέρα τις όποιες εντάσεις και διαφωνίες, σημείωσε και ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης, προσθέτοντας πως «τυχερό ήταν και συνολικά το περιφερειακό συμβούλιο για το ότι κατάφερε να «βάλει τον τεχνοκράτη μέσα σε ένα πολιτικό όργανο».

Σχετικά άρθρα

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας