ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Λειτουργούν με ωράριο δημόσιας υπηρεσίας

Τραγική χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία την κατάσταση των Κέντρων Υγείας του νομού Πρέβεζας, καλώντας τον υπουργό Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην κορύφωση του καλοκαιριού, που εξυπηρετούν χιλιάδες παραθεριστές και μόνιμους κατοίκους, δεν ελήφθη καμία μέριμνα για τη στελέχωσή τους, για άλλον ένα χρόνο.
Εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, λειτουργούν μόνο έως τις 3 το μεσημέρι και εφημερεύουν μέρα παρά μέρα, με αποτέλεσμα η ζωή των ασθενών να τίθεται σε κίνδυνο. Επίσης, λόγω έλλειψης εργαστηρίων, δε γίνεται ούτε γενική αίματος ούτε ακτινογραφίες, ενώ λόγω έλλειψης οδηγών – πληρωμάτων ασθενοφόρων είναι ακάλυπτες οι περισσότερες βάρδιες τον μήνα από ασθενοφόρα.
«Η κακή κατάσταση των Κέντρων Υγείας, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών», αναφέρει χαρακτηριστικά και στη συνέχεια παρατίθενται τα προβλήματα σε κάθε Κέντρο Υγείας ξεχωριστά.
Για το Κ.Υ. Πάργας τονίζεται ότι έχει πάρει σύνταξη ο διευθυντής και υπάρχουν μόνο δύο επικουρικοί γιατροί, εκ των οποίων η μία έκανε αίτηση παραίτησης. Εφημερεύει Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και τις άλλες ημέρες λειτουργεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Δε γίνεται ούτε γενική αίματος ούτε ακτινογραφία θώρακος, ενώ υπάρχει ασθενοφόρο με έναν οδηγό, γι’ αυτό οι περισσότερες βάρδιες τον μήνα είναι ακάλυπτες.
Το Κ.Υ. Φιλιππιάδας λειτουργεί τις καθημερινές ημέρες έως τις 3 το μεσημέρι, το Κ.Υ. Καναλακίου εφημερεύει τις ζυγές ημέρες τον μήνα χωρίς εργαστήρια και ακτινολογικό, το Κ.Υ. Θεσπρωτικού εμφανίζει ελλείψεις ιατρών και τις εφημερίες τις καλύπτουν γιατροί από άλλα Κέντρα Υγείας.
Τέλος, το Κ.Υ. Μαργαριτίου εφημερεύει τις μονές ημέρες του μήνα λόγω έλλειψης γιατρών. Υπάρχουν τρεις γιατροί εκ των οποίων οι δύο είναι με άδεια και ένας γιατρός πρέπει να καλύπτει και περιφερειακό ιατρείο. Ασθενοφόρο δεν υπάρχει.

Σχετικά άρθρα

Έθεσαν αιτήματα, περιμένουν λύσεις

ΠΟΕΔΗΝ: 206 νεκροί από κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ

Πέντε ασθενοφόρα σε Κέντρα Υγείας της Ηπείρου