Η φωτογραφία είναι του Μιχαήλ Πανταζή
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξαναπαίρνει μορφή το Γεφύρι της Πλάκας

Τη μορφή που είχε, πριν καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2015, αρχίζει να παίρνει το Γεφύρι της Πλάκας, καθώς οι εργασίες εξελίσσονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Αυτό το διάστημα συνεχίζονται οι εργασίες κτισίματος του μικρού τόξου, μεταξύ μεσόβαθρου και ανατολικού ακρόβαθρου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι εργασίες διαμόρφωσης, ανακαίνισης και αποκατάστασης του δυτικού βάθρου, προκειμένου να καταστεί ικανό για να αρχίσει και από εκεί το κτίσιμο, αφού προηγουμένως τοποθετηθεί ο μεταλλότυπος (καλούπι) του κεντρικού τόξου. Η κατασκευή του ανατολικού μεσόβαθρου και η σύνδεσή του με το εναπομείναν τμήμα είναι το κομμάτι που απαιτεί τον μεγαλύτερο χρόνο εργασίας.
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέσα στο φθινόπωρο, αν και ο μεταλλότυπος θα παραμείνει στη θέση του για μερικούς μήνες ακόμη, καθώς η παράδοση του έργου στην τελική του μορφή είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2020, στα μέσα Φεβρουαρίου.
Η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Πολιτισμού δεν αναμένεται να έχει καμία επίδραση στην εξέλιξη του έργου, το οποίο πλέον είναι στην αποκλειστική ευθύνη του αναδόχου, της εταιρείας «Νήρικος Τεχνική Α.Ε.», με επιβλέπουσα αρχή την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Σχετικά άρθρα

Αγιασμός και με συμβολικό χαρακτήρα στη γέφυρα Πλάκας

Ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη μορφή της εκδήλωσης στη Γέφυρα Πλάκας

Σύμβολο της ευρωπαϊκής αναγέννησης η Γέφυρα της Πλάκας

Αποστόλης Τζελέτας