Τη φωτογραφία από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας δημοσίευσε το www.parganews.com
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δραπέτης φυλακών ο ένας εκ των δραστών της ληστείας στην Πάργα

Δραπέτης φυλακών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές και ληστείες, είναι ο ένας εκ των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα τη Δευτέρα, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στην Πρέβεζα.

Πρόκειται για έναν 35χρονο Αλβανό, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Πρέβεζας, που ήταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας για να ακολουθήσει η σύλληψή του από αστυνομικούς, που έσπευσαν στο σημείο. Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, που διενεργήθηκε από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η συμμετοχή του στη ληστεία, ενώ στην κατοχή του, καθώς και σε έρευνα που έγινε σε σπίτι όπου διέμενε προσωρινά και χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.240 ευρώ και 100 δολάρια Η.Π.Α., ως προερχόμενα από τη ληστεία, πιστόλι διαμετρήματος 9mm, πλαστή ταυτότητα ιταλικών αρχών και τρία κινητά τηλέφωνα.


Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκαν επιπλέον για τον 35χρονο ότι είναι δραπέτης φυλακών, καθώς από τις 25 Ιανουαρίου του 2012 δεν είχε επιστρέψει από τακτική άδεια στην Κλειστή Φυλακή Πατρών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών, για ληστεία, οπλοφορία, κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 19 ετών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία, απόδραση κρατουμένου, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, που έχει αναλάβει το προανακριτικό έργο. Ενδεχομένως, πάντως, να υπάρχει και τρίτος συνεργός, καθώς το χρηματικό ποσό, που βρέθηκε στην κατοχή του 35χρονου, είναι περίπου το 1/3 του συνόλου της λείας από την τράπεζα.
Ο 35χρονος, από κοινού με τον συνεργό του, είχαν εισέλθει σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 5 Αυγούστου, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου. Με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 26.630 ευρώ και 200 δολαρίων ΗΠΑ. Ακολούθως, αφού πυροβόλησαν μία φορά στην οροφή της τράπεζας για εκφοβισμό, διέφυγαν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.
Το όχημα διαφυγής εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκαταλελειμμένο, σε περιοχή του Καρτερίου Θεσπρωτίας και κατασχέθηκε. Είναι ιδιοκτησίας του δήμου Πρέβεζας και είχε δηλωθεί η κλοπή του στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, λίγες ώρες πριν τη ληστεία.

 

Σχετικά άρθρα

Τράπεζα Ηπείρου – Εγκαινίασε το νέο της κατάστημα της στην Πάργα

Τράπεζα Ηπείρου – Εγκαίνια στο κατάστημα της Πάργας

Ληστεία σε περίπτερο με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού