ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τήρηση των δεσμεύσεων ζητά ο Μ. Πλιάκος

Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λειτουργήσει άμεσα ο περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων και να προχωρήσει πλήρως η διαχείριση των απορριμμάτων σε ολόκληρη την Ήπειρο, ζητά ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Στον δήμο Ζίτσας, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης έχει ήδη ολοκληρωθεί και απομένει μόνο η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ήδη όλα τα απορρίμματα μεταφέρονται στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.

Αυτό δε συμβαίνει, όμως, με όλους τους δήμους της Ηπείρου, με αποτέλεσμα να μη μεταφέρεται στο εργοστάσιο η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα, που συνολικά έχουν δεσμευτεί οι δήμοι της Ηπείρου, γεγονός που αναμένεται να έχει δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις σε όλους.

«Η Ήπειρος, τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει πολλά βήματα, αλλά από εδώ και στο εξής πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε να λειτουργήσουν οι ΣΜΑ, να λειτουργήσει το εργοστάσιο όπως έχουμε δεσμευθεί όλοι από την αρχή, με το σύνολο των απορριμμάτων. Δεν μπορούμε πλέον να μην έχουμε Περιφερειακό ΦΟΣΔΑ αύριο το πρωί, να μην έχουμε προσωπικό στον ΦΟΣΔΑ, να μη σχεδιάζουμε το μέλλον για τα απορρίμματα που αφορούν όλους και κυρίως τους δημότες, που πληρώνουν», σημείωσε ο κ. Πλιάκος και πρόσθεσε: «Είμαστε από εκείνους τους δήμους που πηγαίνουμε απορρίμματα στο εργοστάσιο από την πρώτη ημέρα, όμως θα πρέπει και οι υπόλοιποι δήμοι της Ηπείρου να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος, πρέπει να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με το γράμμα του νόμου και σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική που έχουμε αποδεχθεί, γιατί αλλιώς θα έχουμε προβλήματα και εμείς που τα μεταφέρουμε, και περισσότερο εκείνοι που δεν τα μεταφέρουν».

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά απορριμμάτων από άλλες περιοχές, ο κ. Πλιάκος επεσήμανε ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταφορά των απορριμμάτων από την περιφέρεια, σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί, και από κει και πέρα να εξεταστεί το θέμα, ενώ εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με τη μεταφορά επιπλέον υπολείμματος στους ΧΥΤΥ της Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά